Meghan Markles brudekjole: Se årets brudetrends
© Wenn.com

Sådan har Meghan Markle påvirket årets brudetrends

Det royale bryllup har affødt en af sæsonens største tendenser. Få et overblik over alle de vigtigste brudekjoletrends lige nu

Det er næppe gået din næse forbi, at skuespillerinden Meghan Markle blev gift med Prins Harry i foråret. Brylluppet kostede eftersigende knap 300 millioner kroner og den royale begivenhed blev dækket af medier verden over.

Foruden Meghan Markle har en lang række andre kendte ansigter gået op ad kirkegulvet i 2018. Herhjemme har blandt andre de tre stilikoner Trine Kjær, Caroline Bille Brahe (forhenværende Brasch) og Alexandra Carl sagt ja til deres bedre halvdel.

De mange bryllupper har budt på masser af inspiration til vordende brude, og Meghan Markles brudekjole har endda startet en ny trend. Se den royale brudekjoletendens samt fire af årets øvrige trends herunder.

Meghan Markle-effekten

Givenchys chefdesigner stod bag Meghan Markles brudekjole, der var holdt i et simpelt snit uden for mange detaljer. Det stilrene design har fået flere brude til at vinke farvel til de overpyntede brudeskrud med blonder, broderier, perler og glitter til fordel for mere klassiske og enkle kjoler.

Tylskørter

Romantiske tylskørter er i stigende grad blevet en del af streetstylescenen og de er også at finde blandt sæsonens brudekjoletendenser.

Tylskørter er et klassisk valg, når det kommer til brudekjoler, men udformningerne er mange. Tænk mere Carrie i Sex and the City og mindre i 80’ernes brudekjoler.

Perler og pailletter

Hvis du er vild med glitter og godt håndværk, blev du formentligt også betaget af influencer Trine Kjærs smukke brudekjole fra Stine Goya. Kjolen havde et simpelt snit, som fungerede smukt i samspil med påsyede perler og pailletter, og de glitrende detaljer er også en af sæsonens store brudetendenser.

Vintagebrud

Vintage har fået et kæmpe comeback – og heldigvis for det. Det gælder også i valget af brudekjoler, hvor flere går efter betagende vintagefund. Vintagebølgen har desuden resulteret i, at flere designere skaber nye look med inspiration fra vintagesilhuetter, hvilket blandt andet gjorde sig gældende for Alexandra Carls brudekjole. Den danske stylist bar en fantastisk kreation fra Self-Portrait, der var en kombination af en kjole og kåbe, som leder tankerne hen på 30'ernes og 40'ernes brudekjoler.

To-delt

Du kan også droppe kjolen, og i stedet blive gift i et hvidt sæt, ligesom stilikonet Bianca Jagger i 70’erne. I takt med, at jakkesættet i stigende grad har fundet vej til kvindegarderoben, er det hvide sæt nemlig også gået hen og blevet et populært alternativ til det store brudeskrud.