© Anna Stokland & CPHFW

Jeans du godt kan beholde i din garderobe

Højtaljede, lavtaljede, lige ben, vide ben, korte eller lange? Mulighederne er mange, når det gælder jeans – og det varierer fra sæson til sæson, hvordan de skal se ud.

Jeans

Det kan være svært at navigere i det store udvalg af jeans og finde et par, som passer til netop din figur. Trends kommer og går, og vi ser gang på gang de gamle kendinge få comeback efter lange perioder i skammekrogen – især når det kommer til jeans. Og netop derfor skal du være varsom med at skille dig af med dine jeans lige så snart, de fordufter fra modescenen – der er nemlig ret stor chance for, at de bliver populære igen. Jeans i denim er desuden en af de items i garderoben, som har potentiale til at holde i mange år, hvis du vel og mærke behandler dem pænt.

Herunder finder du en guide med forskellige typer af jeans, som på kryds og tværs har haft deres helt egen storhedsperiode. Det er med andre ord jeans, som du godt kan anskaffe dig eller beholde i din garderobe – det er nemlig ikke helt utænkeligt, at de får comeback igen før eller siden.

Mom jeans

Med de klassiske 90’er jeans, er du sikker på aldrig at gå af mode. Det tidløse fit der for alvor blev moderne i slutningen af 1980’erne og starten af 1990’erne er tilbage igen, og hvis du er særligt vild med højtaljede bukser, kan du med fordel investere i et par mom jeans.

Boyfriend jeans

...eller måske vi bare skulle kalde dem for baggy og oversized jeans. Om ikke andet kan de give dig et afslappet og stilet look på samme tid – og derfor er de perfekt til dig som ønsker at være med på jeans-moden uden det strammer.

Højtaljede jeans

Hvis du er i tvivl om, hvilke jeans, du skal investere i næste gang, er det sikre valg de højtaljede jeans. De højtaljede jeans går aldrig rigtig af mode, fordi de giver illusionen af længere ben. Med de rigtige højtaljede jeans kan enhver ligne en supermodel.

Lavtaljede jeans

Én af de mest uundgåelige tendenser fra 00’erne, må næsten være de lavtaljede jeans, der sammen med tendenser sammen med miniskirtet, de chunky smykker og ugg-støvlerne, som endnu engang har fundet vejen til modeverdenen. Om fittet er flared, løst eller straight, er der ingen tvivl om, at de lavtaljede jeans er kommet for at blive.

Flared jeans

Flared jeans er perfekt til dig, der hverken vil have din jeans helt løse eller helt stramme, som var moderne i 00’erne og som er et look, der er tilbage igen.

Cargo jeans

De militærinspirerede jeans er ét af vores yndlings-jeans look for tiden. De er nemme at style og kan både dresses op og ned, alt efter, hvilket look, du går efter. Hvis du kan lide et mixet maskulint/feminint look, så er cargo jeans helt perfekte.