jeans mode sæson
© Anna Stokland

Sæsonens jeans-trends

Højtaljede, lavtaljede, lige ben, vide ben, korte eller lange? Mulighederne er uendelige, når det gælder jeans. Vi guider her til, hvilke jeans du skal investere i denne sæson.

Jeans 2022

Det kan være svært at navigere i det store udvalg af jeans, og ikke mindst kan det være svært at finde et par, som passer til netop din figur. Vi guider her til, hvilke jeans du skal gå efter denne sæson.

Lavtaljede jeans med brede ben

Er du en af dem, der savner 00’ernes lavtaljede jeans, er der gode nyheder. Et af 00’ernes største levn har atter fundet vej til catwalken: nemlig de lavtaljede jeans. Denne sæson må de lavtaljede jeans hellere end gerne være løse og med brede ben. Sådan ser buddet på en af sæsonens største jeanstendenser i hvert fald ud, hvis du spørger modehuse som Missoni, MSGM og Valentino, der alle har givet deres bud på tendensen, som fremkalder minder om Britney Spears, Christina Aguilera og Paris Hilton.

Jeans med pynt

Glitter, sten og print. Det er, hvad du kan forvente af sæsonens jeans, hvis det står til modehuse som Dolce & Gabbana, Etro, Chanel og Blumarine. Designerne har de optimistiske briller på, når det kommer til SS22-kollektionernes jeanstendenser, hvor der i den grad ikke er sparet på detaljerne – og hvor jeans for alvor rimer på fest. Gå med et par sten- eller pailletbesatte jeans, hvis du vil lade dine jeans løbe afsted med opmærksomheden, eller hop alternativt i et par jeans med tone-i-tone print, hvis du er til den mere afdæmpede udgave, som stadig gerne må larme lidt.

Patchwork-jeans

Selvom de klassiske jeans altid er en sikker vinder, kan en lille opgradering i ny og næ tilføre et friskt pust. Og det er præcis, hvad patchwork-jeansene gør denne sæson. Det seje patchwork, som længe også har været populært på interiørfronten, har nemlig også fundet vej til vores jeans i SS22-kollektionerne. Her er det blandt andre designere som Marine Serre, Zadig & Voltaire og Coach, der beviser, at patchwork giver dit look karakter.

Baggy jeans

Selvom der generelt er mange forskelligartede bud på, hvordan vores jeans skal se ud denne sæson, er der også en genganger, som forbliver på modedagsordenen: Nemlig de løse, slouchy og baggy jeans, som i den grad modbeviser alle fordomme om, at jeans er stramme og ukomfortable. Denne sæson er det blandt andre Balenciaga, Molly Goddard og Valentino, vi kan takke for at slå et slag for de behagelige, casual og samtidig cool jeans.

Højtaljede flared jeans

Mens en ny sæson ofte byder på nye tendenser, er der andre, der går igen sæson efter sæson, fordi de er klassiske og tidløse. I SS22-kollektionerne får vi atter et glædeligt gensyn med de klassiske jeans med brede ben, som også går under betegnelsen flared jeans. Flared jeans er karakteriserede ved deres vidde i buksens underben, og sæsons højtaljede udgave tilfører desuden jeansene en elegant og feminin silhouette med sit højtaljede fit, der kan få dine ben til at syne længere. Det er blandt andre Saint Laurent og Y/Projects, der atter overbeviser os om, at de 1970'er-inspirerede flared jeans med fordel kan indgå i enhver garderobe.

Canadian tuxedo

Ingen bar det lige så godt som Britney Spears og Justin Timberlake. Ikke desto mindre giver designerne i de kommende SS22-kollektioner deres bud på det såkaldte Canadian tuxedo – bedre kendt som denim fra top til tå. Modehuse som Saint Laurent og Rejina Pyo beviste med deres SS22-kollektioner, at et Canadian tuxedo i den grad fortsat er relevant i 2022. De elegante looks bød på skarpe snit, klassiske silhouetter og feminine detaljer, som vi helt sikkert kommer til at se meget mere til i den kommende sæson.