© Getty

Sådan får du den perfekte stil

Hemmeligheden bag mange it-girls skønne stil består af disse 10 items

Det kan være svært at snakke om god stil, da stil selvfølgelig er helt personlig og handler om fortolkning. Der er dog alligevel nogle it-girls, som mange af os vender hovederne efter, og gerne ville hapse garderoben fra. Hemmeligheden er at have nogle helt klassiske elementer i sin garderobe, som man kan have sæson efter sæson og style på utallige måder.

Gør derfor som Hanneli Mustarparta, Caroline de Margret, Alexa Chung, Emanuelle Alt og alle de andre it-girls og byg din garderobe op omkring nogle cool og klassiske items.

Disse 10 items bør alle have i sin garderobe (i hvilken prisklasse du køber dem i, er helt op til dig)

1. BLAZEREN

Vælg en klassisk blazer med en god pasform. Naturligt har blazeren en maskulin pasform og du kan bløde dette look op ved for eksempel at folde dens ærmer op og bruge en skjorte under, som ikke er knappet helt op. Gør looket mere feminint og sexet ved at vise en smule hud og brug den for eksempel over en kort sommerkjole.

Emanuelle Alt er nærmest kendt for sine cool og simple looks med skjorte og blazer.

Blazer, By Malene Birger 2.199 kr.

2. TRENCHCOATEN

En lækker trenchcoat kan gøre ethvert look cool at se på, hvadenten det er de gamle jeans og en simpel T-shirt du har fundet frem eller det er festkjolen du gemmer under den. Undgå at knappe den helt til og skub også gerne ærmerne op for et mere loose look. Gør jakken mere rå at se på ved at binde bæltet med en knude i stedet for at bruge spændet eller bind bæltet på ryggen for at give jakken et naturligt fald. Gå eventuelt på jagt efter en i genbrugsbutikkerne.

It-girls som ofte ses i en trenchcoat er Laura Bailey og Alexa Chung.

Jakke, Burberry London hos Mytheresa.com ca. 9.650 kr.

3. CASHMERE TRØJEN

Gå efter en lækker cashmere bluse med rund hals. Vælg en neutral farve og brug den til smalle jeans og en blazer. Du kan også bruge den over en skjorte for et mere formelt look.

Bluse, J.Crew 1.437 kr.

4. JEANS'NE

De perfekte jeans er dem som passer bedst til din stil og kropsbygning. Det lyder simpelt, men det kan alligevel godt være svært at finde de jeans, som passer dig bedst. De smalle jeans er blevet en klassisker og du kan med fordel investere i både blå, sorte, grå og hvide, hvis du ofte bruger jeans. Og husk: De hvide jeans hører ikke kun sommeren til, men kan sagtens bruges om vinteren med en cool sweater.

Jeans, Diesel ca. 1.000 kr.

5. DE FLADE

Hvadenten du er til sneakers, støvler eller ballerinaer, bør du have flere par flade sko i garderoben at vælge i mellem. Brug dine sneakers til at skabe kontrast i feminine looks og dine flade støvler til at tilføre noget råt. Se vores galleri med 30 cool sneakers og bliv inspireret af, hvordan Caroline de Margret bruger dem.

Sneakers, Adidas 800 kr.

6. DE HØJE

Ethvert look får bare lige et step up, hvis du træder i et par høje hæle. Det er den nemmeste måde at skifte fra dag- til aftenlook og mestrer du de tårnhøje hæle - skal du også gå efter dem. Vælg en klassisk, simpel og let sko, der kan bruges sæson efter sæson. Smider du mange penge efter dem er sort ikke et dumt valg. Se vores galleri med forårets 50 hotteste sko, hvor der er både er høje og flade imellem.

Sko, Gianvito Rossi hos Hollygolightly.dk 4.295 kr.

7. DEN HVIDE SKJORTE

Denne klassiker kommer i utallige varianter. Vælg den oversize version, fold ærmerne op og stik den ned i et par jeans eller gå efter en mere smal variant med et skræddersyet fit. Knap skjorten helt op og brug den under en trøje for et cool look. Vælg kvalitet ud fra, hvilket udtryk du ønsker. En skjorte i meget tynd bomuld vil se mere hverdagsagtig ud.

Skjorte, Zara 279 kr.

8. LÆDERJAKKEN

En læderjakke kan tilføre lidt rock 'n' roll til ethvert look. Om vinteren kan du bruge den under dine frakker og om sommeren over en sart sommerkjole. Se bare, hvordan Caroline de Margret (herover) bruger en læderjakke over en feminin, hvid sommerkjole og sætter flade læderstøvler til (bliv guidet til at blive afslappet chic som Caroline de Margret HER). Nogle af vores favoritter denne sæson er fra Hunkydory, Acne og Munderingskompagniet. Se vores 14 favoritter HER.

Jakke, Hunkydory 5.499 kr.

9. DEN LILLE SORTE

Den største redning midt i tøjkrisen er altid den lille sorte. Klassikeren kan både være sofistikeret, elegant og afslappet alt efter, hvordan du styler den. Hold looket simpelt og brug den til hverdag med et par flade sko og en læderjakke over.

Kjole, Alexander Wang hos Mytheresa.com ca. 6.185 kr.

10. DESIGNERTASKEN

En designertaske kan tilføre luksus til ethvert look og vælger du en lædervariant kan den holde mange, mange år endnu. Har du dog ikke lyst eller penge til en luksus designertaske, er der mange andre lædertasker at vælge i mellem, som kan det samme. Det vigtigste er, at du vælger én i ægte læder med et luksus-feel som for eksempel hos Lommé, Yvonne Koné eller Whyred. Du kan også finde lækre lædertasker i & Other Stories og andre highstreetbutikker.