Saks Potts spænder
© Instagram / @mariejedig / @trineswardrobe

Sæsonens største hårtrend er ren 90’er-nostalgi

Den legesyge og farverige trend kan spottes overalt i modebilledet, hvor skandinaviske stilikoner pynter håret med accessories i plastik

Først så vi scrunchies få comeback, og nu er turen kommet til store plastikspænder. Den farverige og legesyge 90'er-accesory har fundet vej til mange stilfulde kvinders lokker, heriblandt Caroline Brasch, Trine Kjær og Marie Jedig, og du kan let gøre dem kunsten efter.

Statement-asseccories til håret var en del af Ashley Williams SS17-kollektion, hvor stilikonet Alexa Chung fremviste et hårspænde med ordet 'girls' skrevet i glitrende sten. Samme sæson præsenterede Bottega Veneta og Maison Margiela deres fortolkninger af tendensen med hårspænder i skinnende metaller, der ligeledes var dækket af krystaller.

Denne sæson er hårspænderne udført i farvet plastik og kommer i en lang række former, lige fra hunde til blade, der henleder tankerne på de spænder, man brugte som barn.

Tendensen blev også vist under Saks Potts' SS18-kollektion, der både havde sat modellernes hår op i en klassisk klemme og dekoreret løsthængende lokker med spænder udformet som blomster.

Saks Potts
© Saks Potts / Copenhagen Fashion Week
Saks Potts
© Saks Potts / Copenhagen Fashion Week

Selvom Saks Potts smukke spænder først er tilgængelige til sommer, er der rig mulighed for at finde nogle med et lignende udtryk hos blandt andre Nué, Lot29 og Pico.