© SEA NY

Sensommerens store tendens er håndlavet og i tråd med tiden

Strikket, hæklet, quiltet - det håndsyede look hitter. Og det skal helst se hjemmelavet ud.

I starten af året, var strikvesten unægteligt en del af gadebilledet og vores Instagram Feed. Mærker som Isabel Marant og Ganni var frontløbere på tendensen, hvor der var klare referencer til 70'ernes hjemmestrik med hækleri, broderi og patchwork som nøgleord.

Da corona og lockdown for alvor blev en realitet, tyede mange til hjemmebag og strikkepinde som et værn mod angst og stress over en forandret hverdag. At kunne strikke eller hækle sin egen sweater, blev en måde at koble fra i en pandemiramt verden.

Mærker som Sea N.Y. og RIXO har siden hen taget craftmansship tendensen til sig ved at dyrke det hæklede og hjemmestrikkede look. Også mindre danske Instagram shops som Josefine Dyring Knit og Jesus Pasta laver sjov og farverig strik på bestilling.

Hvis du er fiks på fingrene, kan du selv gøre dem kunsten efter. Herunder er to gratis opskrifter på veste, du selv kan strikke.

Håndplukket til dig

Håndplukket til dig

Hvis du ikke helt har mod på at kaste dig ud i eget strikkeprojekt, er der gode råd at hente. De bedste eksempler kan du finde for en slik i genbrug, men leder du efter en sæsonopdateret udgave, kan du kaste et blik på shoppinggalleriet herunder.
Om du foretrækker din strik high-end, highstreet eller homemade, så har vi samlet de fineste eksempler på tendensen.