© BLANCA MIRO

Skoene, du med garanti har en mening om, er igen spottet i modebilledet

Har du også et had-kærligheds-forhold til de berygtede sko?

Den seneste evolution inden for kitschede sko er de berygtede træskos tilbagevenden i modebilledet – og meget tyder på, at de denne gang er kommet for at blive. Vi så allerede tidligere i år, at stilede kvinder som Blanca Miro og Caroline Brasch havde kastet deres kærlighed på de kontroversielle crocs, hvilket fik os til at overveje, om vi selv skulle anskaffe os et par.

Ser vi fremad mod forår/sommer 2021-kollektionerne, er træsko også en af de helt store tendenser, idet modehuse som Hermès, Louis Vuitton og Stella McCartney omfavner det behagelige og praktiske fodtøj.

Hos Stella Mccartney og Hermès ser vi træsko i en klassisk træudgave, hvorimod highstreetbutikken Zara har givet deres bud på tendensen med et par træsko i plastmateriale, der kan ligne en krydsning mellem de førnævnte crocs og Bottega Venetas Puddle-støvler.

Skal man tage design-mastodonternes ord for gode varer, er der derfor allerede nu god grund til at omfavne skoen, der falder helt i tråd med modeverdenens kitsch-betagelse gennem de seneste år, som blandt andet er kommet til udtryk med dad-sneakeren, 70'er-vesten og elefanthuen.