Ballerinasko til foråret
© Mango

Skoene, du med garanti havde i 00'erne, er tilbage

Klassiske og perfekte til foråret og sommeren. Læs mere om skoene, som er en af sæsonens musthaves.

Ballerinaskoen. En klassiker, der er blevet båret af flere stilikoner gennem (mode)historien, og som så dagens lys for første gang i 1950'erne, hvor Audrey Hepburn og Brigitte Bardot gjorde den fine, lette sko til et musthave i skosamlingen hos kvinder verden over.

Ballerinaer har nærmest siden dengang været en klassiker i garderoben på linje med en velsiddende blazer eller 'den lille sorte'. Særligt i 00'erne havde de deres storhedstid, hvor de fandtes i alle afskygninger og farver og blev stylet af datidens stilikoner som Sienna Miller og Kate Moss til både skinny jeans og leggins.

Håndplukket til dig

Ulig mange andre tendenser fra 00'erne som de meget lavtaljede jeans og velour-suitet, har ballerinaerne faktisk formået at ældes med ynde – i 10'erne blandt andet ført an af Phoebe Philo for Céline, som lancerede de populære ballerinaer med strech-kant i smørblødt læder.

Denne sæson er ballerinaskoene også at spotte hos mange af de større modehuse – blandt andet hos Dior, Celine, Simone Rocha og Lanvin, der leger med et mere eksklusivt udtryk til de ellers enkle ballerinaer ved hjælp af forskellige materialer, nuancer, mønstre, nitter og remme.

Håndplukket til dig