Blazer oversize lime blazer zara
© Zara

Sommerens dominerende blazer bliver et dansk hit

Glem alt om sort, brun og grå. I år skal den klædelige jakke være en helt særlig farve, som vi spår, vil falde i god jord hos især den danske kvinde.

Blazeren har længe været fast inventar i enhver modeinteresseret kvindes garderobe. I år får din faste følgesvend dog et helt nyt udtryk, da den gængse sorte og grå uldblazer viger for en langt mere iøjnefaldende variant, der allerede ser ud til at have vækket flere stilfulde danske kvinders interesse.

Jaucquemus blazer
© Jaucquemus

På med farverne

I år dikterer moden pink og lysegrønne blazere med oversize pasform. Det er især franske Jacquemus' versioner i hør, der denne sæson har givet tendensens popularitet et nyk opad. Det ses blandt andet ude i butikkerne, hvor du nu også kan finde pink og lysegrønne blazere hos samtlige highstreet-kæder.

Et dansk hit

Den farverige blazer er allerede populær i udlandet, men ser også ud til at blive vel modtaget herhjemme, da den falder i god tråd med den farveglade trend, der længe har kendetegnet den danske kvindes stil. Du finder blandt andet et par bud på tendensen i det seneste nummer af Costume i modeserien Under Solen. Og de pink og lysegrønne blazere florerer også på flere danske Instagram-profiler, herunder Thora Valdimars, Trine Kjær og Emili Sindlev.

Tag udfordringen op

Den farvede blazer er en anelse sværere at style end den sorte, da pink og grøn kan være vanskelige farver at kombinere med resten af klædeskabets indhold. Her er et godt råd enten at lade den farverige blazer være det eneste iøjnefaldende element eller at gå linen helt ud og skabe et tone i tone-look med flere nuancer inden for samme farvepalette.

Vil du være med på trenden, bør du gå efter et oversize design, og vi har fundet vores pink og lysegrønne favoritter nedenfor.