© Anna Stokland

Verdens mest behagelige sko har fået revanche

Støvlen, som vi alle nok i hemmelighed elsker, har fået revanche i modebilledet. Så giv dine fødder en velfortjent lur, for denne sko er tilbage

I midten af 00'erne dukkede Ugg-støvler op alle vegne. Støvlerne blev brugt året rundt og havde en lang række kendte fans, heriblandt stilikon og skuespiller Sienna Miller. Den populære støvle blev dog relativt hurtigt skubbet ud i kulden igen og endte hos de fleste som en udendørs sutsko, man helst ikke ville blive spottet i på gaden.

Men da Y/Project i januar afholdt modeshow i Paris blev det med budskabet om, at det igen var cool at lade fødderne svøbe ind i de brune bamsestøvler. Det franske brand havde nemlig, i samarbejde med Ugg, kreeret en opdateret udgave af originalen, som blev kombineret med en oversize strik og fremstod som et eminent eksempel på, at man sagtens kan være velklædt i minusgrader.

Det er de færreste, som får fingre i Y/Projects model, men inspirationen er heldigvis gratis. Du har i hvert fald en god undskyldning for at finde dine gamle Uggs frem igen, hvis de ligger og samler støv bagerst i skabet. Ugg-støvlerne bliver aldrig elegante, men i de våde og kolde vintermåneder, hvor sneakers og høje hæle hurtigt bliver for upraktiske, er støvlerne et dejligt alternativ – og nemme at hoppe ud af, hvis arbejdspladsen ikke lige har fået memo'en om Uggs' comeback.

Flere kendte ansigter bliver også spottet i de klassiske Uggs igen, her kombineret med leggings eller jeans, som gør det let at genskabe looket.

Find inspiration til, hvordan du kan style dine Uggs herunder