Vintageguide: 4 instashops du (også) kan besøge IRL

De er førende inden for deres helt egen niche, og så har de skabt et univers, du kan besøge både på Instagram og i virkeligheden. Tag med til Paris, London og Zürich, hvor tre luksusvintage- og secondhandbutikker gemmer på helt unikke evner og skatte, som du ikke sådan lige finder andre steder.

@THEHANDBAGCLINIC

The Handbag Clinics små insta-reels er måske lige så vanedannende som en god kop kaffe eller en rigtigt god makeup-tutorial på YouTube. På @thehandbagclinic kan du se forfaldne og slidte (og i værste fald) mugne Birkin- og Chanel-tasker blive rengjort, istandsat og forvandlet til perfektion.

The Handbag Clinic er skabt og drevet af parret Charlotte og Ben Starck, og deres dygtige team af håndværkere, der både renser, maler, syer og reparerer designertasker og -sko. De startede oprindelig med at restaurere beskadigede tasker for stormagasiner og modehuse, til i dag både at restaurere tasker for helt almindelige kunder – The Handbag Cliniq restaurerer ca. 700 tasker hver måned.

I dag er The Handbag Cliniq) også en af de største markedspladser for luksusdesignertasker. Har du selv en meget slidt designertaske liggende bagerst i skabet, som du egentlig havde afskrevet, så kan den muligvis få nyt liv og ny gensalgsværdi hos The Handbag Clinic. Og befinder du dig i London, kan du besøge en af deres fysiske butikker, hvor du både kan indlevere sager og se deres store udvalg af luksusdesignertasker.

@LUX

Hvis dine rejseplaner tager dig forbi Zürich – og du er vild med vintage-Hermès og -Chanel – så er Lux på Rämistrasse lidt af et paradis at træde ind i. Butikken gør især i designertasker, og du kan være heldig at finde præcis den taske, du aldrig fik købt, da den stadig var i butikkerne.

Udvalget af både Birkin- og Kelly-tasker fra Hermès er vidunderligt stort, og intet er overladt til tilfældighederne på hverken hylder eller stativer, der bugner af designerbrands – flest i den helt dyre Chanel/ Prada/Celine-liga, men her er også de lidt mere tilnærmelige brands som Acne Studios, Jacquemus og Isabel Marant.

Efter et besøg kan du meget vel gå et halvt hundrede meter længere ned ad gaden og nyde en frokost på Kronenhalle – en klassiker i Zürich, der giver en følelse af at træde direkte ind i en Wes Anderson-film.

@RESEE

Franske Resee har været en modedestination for kendere i årevis. Som navnet indikerer, kan du her gense gamle favoritter fra tidligere kollektioner fra alle de største designere og modehuse. Her finder du alt fra secondhand-Prada-kjoler til Celine-frakker, Chanel-toppe og Hermès-tasker. Og tilmed et stort og overdådigt udvalg af couture pieces og eksklusive vintage-smykker.

Det er to tidligere magasinredaktører fra Vogue og Selfservice, der står bag shoppeuniverset, som med en blanding af moderne stilikoner, håndskrevne citater og gamle fotos af filmstjerner nærmest er et lille magasin i sig selv. De to kvinders kærlighed til mode og specielt til mode, der ikke går af mode, gav dem idéen til at skabe det cirkulære modeunivers, du ikke må snyde dig selv for at besøge, uanset om du er på jagt efter et ’collector's item’ fra en ikonisk kollektion eller blot er ude efter lidt parisisk stilinspiration.

Du kan også besøge deres parisiske showroom i det mondæne 16. arrondissement (by-appointment-only), hvor du kan se og prøve sager fra deres imponerende udvalg.