Bliv et stor smil med masser af shoppeposer som den engelske model og skuespillerinde Kelly Brook. © Bulls

10 grunde til at shoppe

Får du dårlig samvittighed over at shoppe? Eller har du svært ved at forklare over for din kæreste, hvorfor du igen er kommet hjem med fire fyldte poser? Fortvivl ikke. Her er 10 grunde til at shoppe

1. Et bryllup
Din bedste veninde skal giftes, så du bliver nødt til at købe en ny kjole. Eller okay, hun skal nok ikke lige giftes denne sommer, fordi hun endnu er single. Men hun skal jo giftes engang, og det er godt at være forberedt.

2. Det sidste køb
Du mangler rent faktisk den der taske, før din garderobe er perfekt. Og når du har købt den, behøver du faktisk ikke at købe mere. Nogensinde. For nu kan du altid opgradere dine jeans og nedtone dine kjoler. Og jo, du har sagt det før, men denne gang er det alvor.

3. Investering i fremtiden
Din (fremtidige) datter skal have mulighed for at gå amok i sin mors gemmer. Og til den tid er dine køb også blevet vintage og endnu mere værdifulde. Du kan egentlig se dine køb som en art børneopsparing til din datter. Og det er der da ikke noget ufornuftigt i.

4. Samfundsbevidsthed
Nogen må tage det hårde slæb og holde gang i det store kapitalistiske hjul. Når du forbruger, skaber du arbejdspladser (og selvfølgelig helst den slags, der ikke involverer børnearbejdere og livsfarlige arbejdsforhold). Så flere mennesker får forbedret deres levestandard, når du shopper. Du er nærmest en slags Robin Hood.

5. Syn for sagen
Som Carrie Bradshaw siger i Sex and the City, så er det mest behageligt, du har dine penge lige der, hvor du kan se dem - nemlig i dit klædeskab.

6. Godhjertethed
Du gør noget godt for dine medmennesker, når du shopper. Indirekte, men det gør dig ikke til en mindre barmhjertig samaritaner. Når du har gjort nogle fantastiske køb, bliver du i godt humør. Dit gode humør smitter af på dine omgivelser, og snart er der sat gang i en kædereaktion af glæde.

7. To for én pris
Det kan godt være, at dine Marc Jacobs-sko til 2.800 kroner var lidt dyre. Men prisen er jo for to sko, så du har sådan set kun betalt 1.400 kroner per sko, og så er de pludselig ikke så dyre mere. Næsten et fund for de penge.

8. Motion
Du forbrænder utrolig mange kalorier ved at storme ind og ud af butikker og prøverum. Det betyder, at du kan spare penge på dit fitnesskort, så du får flere penge at shoppe for, og så kan du igen spare penge på dit fitnesskort og igen få flere penge at shoppe for. En god spiral, der aldrig slutter. Skynd dig af sted.

9. Løn om lidt
Nogle vil måske kalde det at shoppe for fantom-penge, hvis du kommer til at bruge en bunke rede penge på din konto, der er øremærket et skattesmæk eller et nyt køkken. Men mens pengene står der og venter, kan de lige så godt gøre nytte. Og sandsynligheden for, at der dukker penge op på din konto i næste måned, er ret stor. Og lige om lidt er det den første, og så vender pengene hjem til din konto igen.

10. Hensynsfuldhed
Det kan godt være, at der ikke findes nogen fagforening for sko. Men derfor kan du godt vise vidunderne hensyn. Det slider nemlig i ubarmhjertig grad på dine sko at gå med det samme par hver dag. Så for dine skos skyld bliver du nødt til at have flere par at skifte mellem. Og jo flere par du har, des bedre vilkår har dine sko.