12 upcoming smykkedesignere, du skal kende

Find din favorit blandt 12 upcoming smykkedesignere fra hele verden

Erin Wasson x Low Luv © Asos.com
1 / 12

Erin Wasson x Low Luv

Topmodel, designer og muse for Alexander Wang. Modellen Erin Wasson er et stilikon lidt ud over det sædvanlige, og i 2008 sprang hun ud som smykkedesigner. I første omgang var der tale om showpieces til designeren Alexander Wangs grungeinspirerede efterår/vinter-kollektion 2008, men efterfølgende var hun klar med sit eget mærke Erin Wasson x Low Luv. Stilen er laidback og rå og læner sig op af modellens personlige stil.

Ring fra Low Luv til ca. 1.480 kr. hos Asos.com.

CA&Lou © Brownsfashion.com
2 / 12

CA&Lou

Smykkerne fra CA&Lou er inspireret af klassiske stilikoner som Coco Chanel, Diana Vreeland og Bettes Davis, nutidige it-girls som Kate Moss, Alexa Chung og Leigh Lezark og 1930'ernes art deco-stil. Designerne bag mærket, der blev etableret i 2009, er italienske Carolina Neri og Bérengère Lux, som i øvrigt også er gode veninder.

Øreringe fra CA&Lou til ca. 2.830 kr. hos Brownsfashion.com.

Janis Savitt © Brownsfashion.com
3 / 12

Janis Savitt

Newyorker-designeren Janis Savitt begyndte karrieren allerede i gymnasiet, hvor hun designede smykker for blandt andre Van Cleef og Cartier. Siden har hun haft en smykkelinje med søsteren Michelle Savitt, og i 2009 kunne hun præsentere den første kollektion i eget navn. Smykkerne har statementkarakter og er blevet brugt til shows for designere som Ralph Lauren, Michael Kors og Vera Wang.

Armbånd fra Janis Savitt til 5.690 kr. hos Brownsfashion.com.

Holly Fulton © Brownsfashion.com
4 / 12

Holly Fulton

Britiske Holly Fulton er uddannet på The Royal Academy of Art i London, og den kunstneriske baggrund kommer tydeligt til udtryk både i hendes tøjdesign og i hendes smykkekollektioner. Tøjet er fyldt med vilde prints, for eksempel med røde kysmunde, og abstrakte grafiske mønstre, og smykkerne ligger som en naturlig forlængelse af hendes opfindsomme design: Fra skarpe, geometriske former i materialer af plexiglas, træ og nitter til øreringe designet som telefonrør og dominobrikker.

Øreringe fra Holly Fulton til ca. 825 kr. hos Brownsfashion.com.

Delfina Delettrez © Luisaviaroma.com
5 / 12

Delfina Delettrez

Delfina Delettrez Fendi er fjerde generation af den berømte italienske Fendi-familie, så hun har bestemt ikke sine evner fra fremmede. Delettrez' første kollektion kom i 2007. Smykkernes dekorationer bevæger sig fra blomster og sløjfer til dødningehoveder, og flere af smykkerne er inspireret af mennesket krop: Hænder, fingre, røde læber og øjne - fra diskrete detaljer til tydelige referencer.

Armbånd fra Delfina Delettrez til ca 1.860 kr. hos Luisaviaroma.com.

Dominic Jones © Net-a-porter.com
6 / 12

Dominic Jones

Dominic Jones lancerede sin første kollektion i foråret 2009. Smykkedesigneren kan tælle stilikoner som Alexa Chung, Florence Welch og Lou Doillon blandt sine ambassadører, er blevet rost af Vogue-redaktør Anna Wintour og har to gange vundet den prestigefulde britiske designpris ‘New Generation Award Winner’. Smykkerne er kendetegnet ved at være oversized og inspireret af insekter, reptiler og vampyrer.

Ring fra Dominic Jones til ca. 2.480 kr. hos Net-a-porter.com.

Bjørg Jewellery © Bjorgjewellery.com
7 / 12

Bjørg Jewellery

Er du til rå og upolerede smykker frem for spinkle og feminine, så hold øje med den norske smykkedesigner Bjørg. Designeren debutterede i 2004, og de seneste år har hun været på alle modebloggeres læber. Ikke mindst siden hun åbnede op for sin egen webshop. Materialerne er blandt andet antikke diamanter, råkrystaller og oxideret sølv.

Halskæde fra Bjørg Jewellery til ca. 1.725 kr. hos Bjorgjewellery.com.

Husam El Odeh © Matchesfashion.com
8 / 12

Husam El Odeh

Selvom Husam El Odeh har designet smykker i eget navn siden 2005, er det først de seneste år, han for alvor har gjort sig bemærket. For nylig har Husam El Odeh vundet prisen som bedste upcoming smykkedesigner ved British Fashion Award. I efteråret 2010 stod han bag en smykkekollektion for Acne, og det var også denne designer, der kreerede de karakteriske metalplader på knæene af et par jeans for det svenske mærke. Husam El Odeh X Acne er klar med endnu en kollektion, men det er endnu uvist, hvornår den rammer butikkerne. Imens du venter, kan du finde smykkekollektionen i eget navn i netbutikken Matchesfashion.com, som netop har fået det britiske talent i stalden.

Ring fra Husam El Odeh til ca. 1.700 kr. hos Matchesfashion.com.

Sabrina Dehoff © Sabrinadehoff.de
9 / 12

Sabrina Dehoff

Efter sin uddannelse fra Royal College of Art i London i 1996 arbejdede tyske Sabrina Dehoff blandt andet for som designassistent for Lanvin og som konsulent for Mochino, DKNY og Sportmax. I 2005 etablerede hun ‘Sabrina Dehoff Accessories’. Hendes kollektioner indeholder både meget enkle og stilrene smykker, men Sabrina Dehoff er også kendt for sin flittige brug af alternative materialer som farverige snore og reb.

Halskæde fra Sabrina Dehoff til ca. 960 kr. hos Sabrinadehoff.de.

J Dauphin © Youheshe.com
10 / 12

J Dauphin

Hvis du er en ægte rockchic, vil du elske Johanna Dauphin. Den svenske designer startede sin karriere i Italien, hvor hun efter en kort periode hos modehuset Tod's blev ansat som produktmanager hos Fendi. I 2007 startede hun sit eget firma, og allerede året efter modtog hun den tyske Premium Mode Award for bedste nye accessoriedesigner under modeugen i Berlin. Smykkerne er håndlavede, og materialerne er hovedsageligt sølv og læder. Smykkerne har været vist i en lang række internationale modemagasiner som Vogue og Harper's Bazaar og på skuespilleren Uma Thurman.

Ring fra J Dauphin til 1.749 kr. hos Youheshe.com.aspx {"target":"_blank"}).

Maria Nilsdotter © Brownsfashion.com
11 / 12

Maria Nilsdotter

Svenske Maria Nilsdotter er uddannet smykkedesigner fra designskolen Central Saint Martins i London, der også har uddannet designere som Stella McCartney og danske Stine Goya. Siden hun færdiggjorde uddannelsen i 2007, har Maria Nilsdotter designet tre kollektioner i eget navn, og i 2009 designede hun en smykkekollektion for svenske Whyred. Den seneste kollektion er inspireret af nordisk mytologi, og materialerne er blandt andet oxideret sølv, perler og sten.

Ørering fra Maria Nilsdotter til ca. 1.090 kr. hos Brownsfashion.com.

Le Blob © Le Blob
12 / 12

Le Blob

Det er ikke mange måneder siden, det brasilianske smykkemærke Le Blob kom til Danmark, hvor det eksklusivt sælges hos &Pagne i Hyskenstræde i København. Designeren bag, Fernando Akasaka, er faktisk oprindeligt møbeldesigner, men i 2009 sprang han ud som smykkedesigner med en debutkollektion på ikke færre end 200 pieces. Smykkerne er hovedsageligt i sterlingsølv og 18 karat guld, og den seneste kollektion har især associationer til dyr, som for eksempel ringe med klør og tandmærker.

Ring fra Le Blob til 1.450 kr. hos &Pagne, Hyskenstræde 7, København, Pagne.dk.

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev