6 brands, der fejrer kampdagen med velgørende tiltag

Fra Rotate til & Other Stories. Flere af dine yndlingsmærker markerer Kvindernes Internationale Kampdag med cool kollektioner, som samtidig støtter kvinder over hele verden

By Malene Birger © By Malene Birger
1 / 6

By Malene Birger

By Malene Birger er et af de danske brands, der år efter år indgår samarbejder i den gode sags tjeneste.

I år er de gået sammen med svenske Swedish Stockings om et par strømpebukser dekoreret med forskellige kvindekroppe, som er tegnet af kunstneren Alexandra Karpilovski.

En del af overskuddet går til den humanitære hjælpeorganisation Women for Women International, der støtter kvinder bosat i krigsramte lande.

Strømpebukser, By Malene Birger 349 kr.

Munthe © Munthe
2 / 6

Munthe

Kvindernes Internationale Kampdag bliver også markeret af Munthe, der er gået sammen med Danmarks ældste kvindeorganisation, Dansk Kvindesamfund, der kæmper for at kvinders ligestilling forbliver en del af den politiske agenda.

Resultatet af samarbejdet er en oversized T-shirt i økologisk bomuld med Rødstrømpebevægelsens velkendte kvindetegn - en knyttet næve - og teksten “Don't ignore your own potential”.

Al overskud går ubeskåret til Dansk Kvindesamfund.

T-shirt, Munthe 500 kr.

The North Face © The North Face
3 / 6

The North Face

The North Face står bag et gennemført tiltag i forbindelse med kampdagen, hvor alt fra produktion og design til markedsføring er blevet styret af kvinderetsforkæmper Oryana Awaisheh.

Således har The North Face skabt arbejdspladser til adskillige kvinder, og kampagnebillederne portrætterer et udvalg af de kvinder, der står bag produktionen, kombineret med kendte ansigter som sangerinden Jess Glynne.

Kollektionen består af T-shirts og shoppingnet med print af to klatrende kvinder iført kjole og hæle.

The Northface.eu

Rotate Birger Christensen © Rotate Birger Christensen
4 / 6

Rotate Birger Christensen

Jeanette Madsen og Thora Valdimarsdóttirs populære mærke Rotate Birger Christensen stiller også skarpt på Kvindernes Kampdag.

I samarbejde med Net-a-porter har de skabt en T-shirt med vatterede skuldre trykt med glitrende bogstaver foran og hashtagget #womenmakeitrotate på ryggen.

T-shirten er lavet af genbrugt bomuld, og hele overskuddet går til hjælpeorganisationen Women for Women International.

T-shirt, Rotate Birger Christensen hos Net-a-porter.com ca. 410 kr.

& Other Stories © & Other Stories
5 / 6

Den svenske highstreetkæde & Other Stories har lanceret kampagnen Her image, her story, der har til formål at opfordre kvinder over hele verden til at være sig selv.

Kampagnen består af en række personlige selvportrætter af anerkendte kvindelige fotografer, der udkommer som plakater.

& Other Stories opfordrer kvinder til at følge i fotografernes fodspor ved at tage et selvportræt og dele det med hashtagget #herimageherstory.

Hele overskuddet fra kampagnen samt 1 euro for hvert hashtagget selvportræt doneres til organisationen Care.

Plakat, & Other Stories 195 kr.

Vero Moda © Vero Moda / Bestseller
6 / 6

Vero Moda

Vero Moda sætter i forbindelse med kampdagen yderligere fokus på det velgørende arbejde, de yder for kvindelige iværksættere i det nordlige Uganda. Arbejdet faciliteres gennem Vero Modas støtte til den socialøkonomiske virksomhed Caïo, der producerer hudplejeprodukter lavet på sheanødder håndplukket af kvinderne.

I den forbindelse har de skabt en T-shirt og en sweatshirt med teksten “You can”, som skal inspirere kvinder til at tro på, at de kan, hvad de vil.

Hele overskuddet fra salget går direkte til Caïo, der støtter kvinderne i det nordlige Uganda med udstyr og ressourcer til deres forretningsinitiativer.

T-shirt, Vero Moda 130 kr. // Sweatshirt, Vero Moda 200 kr.

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev