Hos netbutikken Net-a-porter.com kan du finde inspiration til din shopping i et digitalmagasin - se det seneste nummer under Net-a-porter.com/magazine.
© costume.dk

7 tips til din netshopping

Hvordan er det nu lige, det er, du finder den rigtige størrelse, du ved, om du skal betale told, og du sparer penge? Få styr på din netshopping

Find din størrelse
Størrelser varierer fra land til land. En størrelse 38 i Danmark er en størrelse 40 i Frankrig. Og en dansk bh-størrelse 75B svarer til en 34B i engelske og amerikanske størrelser. Få hjælp til omregning af størrelser på Convertalot.com/clothing.html.

Told og moms
Du skal betale told, hvis du shopper i netbutikker uden for EU, og dine varer koster mere end 1.150 kroner. Toldsatser varierer, men er som hovedregel 12 procent. Koster varerne mere end 80 kroner, skal du betale moms. Moms er 25 procent af varens pris.

Googl dig til rabat
Besøg Voucherhub.com og Myvouchercodes.co.uk, og saml rabatkoder til netshops, og spar penge. Tilmeld dig også de forskellige netbutikkers nyhedsbreve, det er langt fra spam, du modtager, du får også mails, når der er rabatter at hente.

Kend din valuta
Du kan se valutakurser på Valutakurser.dk. Nogle hjemmesider ændrer valuta, når du angiver, hvilket land du bor i. Så selvom du har regnet med prisen i pund, kan det være, du skal betale i euro.

Tjek portoen
I mange netbutikker bliver porto lagt oven i den pris, du betaler for varen. Tjek, hvad butikken tager for at sende varen.

Returner rekommenderet
Når du returnerer, er det dit ansvar, at pakken når frem, så send den rekommenderet. Husk at læse returneringssedlen - nogle netbutikker ønsker, at du returnerer varen i original emballage. Du skal ofte selv betale portoen tilbage til oprindelseslandet.

Læs også det kedelige
Billeder kan snyde, og det kan nogle gange være svært at se, hvilket materiale det præcist er, at toppen fra Luella er lavet i. Læs alt, hvad der står om varen - også det kedelige. Det kan redde dig fra et fejlkøb.