Badetøjsmode: Her er sæsonens pæneste bikinier og badedragter

Det er tid til at finde badetøjet frem til solrige dage på stranden eller ved poolen. Vi guider dig her gennem de største badetøjstendenser i 2022 – lige fra cool og sporty badedragter til fine, hæklede bikinier.

Badetøjsmode 2022

Et iskoldt hav, varmt sand, solkysset hud og ren afslapning. Efter det, der føles som en uendeligt lang dansk vinter, er tanken om at kunne bruge nogle hyggelige dage på stranden iført en fin bikini eller badedragt fantastisk – men vi ved af bitter erfaring, er de strandvenlige dage ofte få i Danmark, og at det er derfor om at nyde det, mens man kan.

Ligesom skomoden og tøjmoden skifter badetøjsmoden fra år til år. Denne sæson byder også på en lang række fine tendenser, lige fra det 1990'er-inspirerede badetøj til badetøj med et sporty udtryk og ikke mindst hæklet badetøj.

Vi guider herunder til de fineste bikinier og badedragter i 2022, som er perfekte til sommeren – hvad end du skal på en udlandstur, opleve nogle af Danmarks skjulte perler eller måske på et glampingophold.

Det finder du i artiklen:

1990'er-inspireret badetøj

Badetøjsmoden fra 1990’erne er tilbage i modebilledet – lige fra højtaljede bikinitrusser til balconette-toppe i vilde mønstre og farver. De højtaljede trusser kan som bonus få benene til at synes længere – og vil du gå all in på tendensen, kan du gå efter badedragten inspireret af den ikoniske kjole fra 1990'er-hittet Pretty woman, som denne sæson er blevet relanceret.

Sporty badetøj

En sporty bikini eller badedragt er perfekt til dig, som foretrækker et mere afslappet look, og som måske endda elsker at svømme – for det sporty badetøj er ikke blot pænt, men også super praktisk, da det ofte har en pasform, som gør det muligt at bevæge sig med lidt større frihed. Du behøver dog hverken gå på kompromis med farve eller pasform, da der denne sæson er en lang række gode bud på både fint og sporty badetøj.

Hæklet badetøj

Du har muligvis allerede opdaget, at hækling har været en enormt stor trend gennem de seneste par år – især når det gælder hæklede tasker og hatte.

I 2022 byder badetøjsmoden også på hækling i forskellige mønstre og farver, og mange brands har givet deres bud på tendensen – og er du fiks på fingrene, kan du måske selv fremtrylle en hæklet bikini eller badedragt.

Stropløse bikinier og badedragter

Vil du gerne undgå hvide streger fra din bikini eller badedragt, er stropløst badetøj et godt bud, som både er pænt og praktisk. Vælger du at gå efter en badedragt, kan du også med fordel style den som en top til et par lette bukser og nogle smukke smykker til et festligt arrangement.

Farverigt badetøj

Sæsonens største modetendenser byder på masser af farver og print, og det er også tilfældet for badetøjsmoden i 2022, som gerne skal være iøjnefaldende. Mulighederne er mange, for denne sæson kan du finde badetøj i alle afskygninger – lige fra græsgrøn og lyserød til blomsterprint og polkaprikker.