© Emilie Palsgaard

Balletdanser Emilie Palsgaard om yndlingsjakken, ballet og udsalg

Læs, hvorfor hun går i alt andet end strutskørter, når hun har fri – og hvorfor hun aldrig bliver træt af den unikke bomber fra Acne Studios

Den heldige vinder af fashion-vaskemaskinen, UltraCare Eco, fra Electrolux blev smukke Emilie Palsgaard, der til daglig er førsteårsaspirant på Det Kongelige Teaters balletskole i København.

Hun vandt, fordi hun delte et billede af et stykke tøj, som hun ikke kan undvære: Bomberjakken i uld, der er Emilies absolutte favorit i garderoben, er fra altid lækre Acne Studios, og hun ser simpelthen også så skøn ud i den. Hendes sarte look mod den rå jakke er, hvis du spørger os, et hit. Selv elsker hun jakken, fordi den kan spice alt op:

"Det er et af mine yndlingsmærker, fordi de tit laver ting, der skiller sig lidt ud. Jeg kan godt lide at have ting i min garderobe, der er helt anderledes, ligesom den her jakke. Mainstream – det er lidt for kedeligt," fortæller Emilie.

Derfor er der også masser af fine styles i sarte materialer, som silke og uld, i hendes stopfyldte garderobe. Så at vinde en vaskemaskine, der kan vaske alt det tøj, hun normalt plejer at rense, er et hit:

"Jeg havde lige trænet første time på balletskolen, og så tjekkede jeg min mobil, og så havde jeg vundet vaskemaskinen fra Electrolux. Det var SÅ vildt! Jeg råbte det bare ud til alle," fortæller Emilie.

Og så er der jo også ballettøjet. De helt store skørter vasker teatret for hende.

"Men jeg vasker selv mit ballet-træningstøj til hverdag, og det skal vaskes på finvask, så det er ikke helt dårligt at vinde sådan en vaskemaskine."

Til gengæld lægger hun alt, hvad der hedder tyl og strutskørter, på hylden, når det gælder hendes egen personlige stil. Til hverdag foretrækker hun herrebukser, jeans, t-shirts, skjorter og blazere.

"Jeg synes, det er virkelig sjovt at gå op i tøj og god kvalitet – og jeg elsker lagersalg, der går jeg helt amok. Jeg har en ret enkel stil, men så har jeg til gengæld også en masse lækre og sjove items, som kan peppe hvad som helst op. Jeg elsker at have et personligt udtryk og at have noget, som ingen andre har."

Og selvom hverdagen på balletskolen er krævende med mange timers træning dagligt og høje forventninger, så er der også tid til at shoppe med veninderne, når hun har fri. Hun er også en globetrotter, der ofte besøger udlandet og alle de lækre butikker, som verden har at byde på. London og New York er favoritter – og i næste uge går turen til Paris. Og vinderjakken, den flotte uld-bomber med for af silke, skal selvfølgelig også med i kufferten.

"Den er klart min yndlings, fordi man både kan bruge den, når det er koldt og varmt. Den er både fed til nogle mørke herrebukser og en stor uldtrøje med en skjorte inden under, men det holder også at have den på til en sommerkjole med bare ben. Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af den jakke. Og så fandt jeg den på udsalg, og jeg elsker, når jeg finder noget lækkert på udsalg," siger Emilie.

Billedet som Emilie delte på Instagram under #stylewellcaredfor og #fashionxfavorit. Det fine foto skaffede hende en unik version af den nye fashion-vaskemaskine UltraCare Eco fra Electrolux. Vaskemaskinen, som forstår os, der elsker tøj.