Butikkerne guider til sæsonens bedste køb

Landets butikker bugner af smukke AW15-varer, men hvad skal du gå efter? Vi har søgt råd hos de ansvarlige fra Danmarks bedste butikker

Shoppeguide til AW15
1 / 8

Shoppeguide til AW15

Selvom Danmark er et lille land, er vi stadig en suveræn shoppingdesination.

København er det sted i Norden med flest luksusbutikker, og også rundt om i resten af landet, står de gode shoppeoplevelser i kø.

Bag butikkernes udvalg, står en række designere, indkøbere og bestyrere. De har alle fingeren på pulsen og ved, hvad der rører sig i modebilledet.

Vi har taget en snak med en række ansvarlige fra landets bedste butikker, som guider til sæsonens trends og bedste køb.

Læs med her og få kyndig vejledning til din næste investering.

Psst ... Er du mere til secondhand? Her er 21 butikker, du skal kende

Gitte Juul, indkøber hos Støy
2 / 8

Gitte Juul, indkøber hos Støy

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Én af efterårets stærke tendenser er jeans med vidde, ruskind og frynser. Du skal heller ikke være bange for at bringe noget farve ind i din garderobe, og camel er it-farven dette efterår og vinter. Hvis du føler, at farver bliver lidt for vovet, kan de også tilsættes gennem accessories, såsom hårbånd og armbånd.

En sikker efterårstrend, er også den klassiske strik med V-hals, som kan kombineres med en henslængt blazer, skindjakke eller en taske med frynser.”

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL INDKØBET? “Rigtig mange af efterårets tendenser er inspireret af 70'erne, og jeg er vild med denne inspirationkilde, da det giver mulighed for at eksperimentere lidt mere end de tidligere sæsoner. Det har i en lang periode været hullede skinnyjeans, der dominerede, så det er forfriskende med noget mere vidde.

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Det må helt klart siges at være jeans med vidde fra blandt andet Mih. Mihs model fås i flere forskellige vaske, nogle mere 70’er end andre, og de har stretch, som gør, at de bare sidder dér.”

Adresse: Store Torv 4, 8000 Århus C.

Anja Torjusen, indkøber for Holly Golightly
3 / 8

Anja Torjusen, indkøber for Holly Golightly

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Kontraster. Hvad end, det er kontraster i kvaliteter og metervarer, hvor silke møder uld, eller farvekontraster, hvor stærke blokfarver møder sarte pasteller.”

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL INDKØBET? “Vi arbejder mere ud fra fornemmelser end egentlig inspiration. Vores indkøb bærer som altid præg af, at vi gør os umage med at finde små skatte hos de forskellige mærker. Og så har vi altid i tankerne, at alt, vi har i butikken, kan kombineres på kryds og tværs.”

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Det må absolut være den røde stillet fra Aquazurra. Farven er stærk, sexet og kan bruges med en strømpe i, hvilket årstiden jo kræver."

Adresse: Store Regnegade 2, 1110 København K.

Mette Stokholm, indehaver af Den Lille Ida
4 / 8

Mette Stokholm, indehaver af Den Lille Ida

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “70’ er-bølgen, hvor man låner fra mændenes garderobe. Jeg elsker herrebukser, toppe med feminine detaljer og jakker, der giver en fitted silhuet. Til aftenbrug kan der tilsættes høje hæle og en kappe.

Buksedragten er også meget stærk denne sæson, hvor den ofte erstatter den pæne kjole. Tendensen kommer også til udtryk med hippieelementer, som ponchoer, printede toppe og jeans, der passer godt til hverdagen.”

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL INDKØBET? “Inspirationen går tilbage til stilikoner som Bianca Jagger og Diane von Furstenberg i 70’erne, og de glamourøse dage på Studio 54.”

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Kappen fra Julie Fagerholt Heartmade kan bruges i begge retninger af 70’er-bølgen. Både den dekadente og sammen med jeans.”

Adresse: Klaregade 10, 5000 Odense.

Mai Hauswald, chefindkøber hos Stylepaste
5 / 8

Mai Hauswald, chefindkøber hos Stylepaste

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Hos Stylepaste er vi fascinerede af J.W. Andersons overlegne leg udi unik, luksuriøs designæstetik. Han manøvrerer ubesværet mellem 80’ernes grimme æstestik og udknaldede farveunivers, og et superminimalistisk, skulpturelt formsprog i nutidens 2015 state-of-the-art-design af accessories."

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL INDKØBET? “J.W. Andersons eksperimenterende og vilde udtryk, samt arkitektoniske og subtile design, som både er innovative, men også virkelig gode bud på nyklassiskere."

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Jeg elsker J.W. Andersons Cocoon Sleeve Dress."

Adresse: Studsgade 2, 8000 Århus C.

Martin Friis, indehaver af Notabene
6 / 8

Martin Friis, indehaver af Notabene

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Vores design er en balance mellem tidens tendenser, men altid med udgangspunkt i kvalitet, komfort og godt, italiensk håndværk. Jeg ønsker at lave sko og støvler, som holder mange år, og kan bruges igen og igen, uden nogen tænker: 'Hold da op, den er da fra vinteren 2015'. Dog kan jeg ikke komme uden om at have en forkærlighed for 60'erne og 70'erne."

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL DESIGNET? “Jeg har været meget optaget af billeder af gamle stilikoner, som Jane Birken og især Ali MacGraw, som jeg endda har opkaldt en støvle efter. Desuden rejser jeg rigtig meget, for at følge med i de sidste nye vibes fra de største, internationale modebyer, som jeg afkoder til den københavnske og skandinaviske attitude.”

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Man kan ikke vælge mellem sine børn, men den armygrønne ankelstøvle, Elvia, er et godt bud.”

Adresse: Kronprinsensgade 10, 1114 København K.

Isabell Rödén, butiskbestyrer hos Ganni i Illum
7 / 8

Isabell Rödén, butiskbestyrer hos Ganni i Illum

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Jeg tror virkelig på bomberjakken, som kommer til at blive et hit, særligt tilsat en blondetop og et par jeans. Jeg tror også på, at rullekraven bliver ved med at være en cool trend.”

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Igen bomberjakken, og så er alt fra vores Schiffer Glitter-kollektion helt fantastisk.”

Adresse: Østergade 52, 1100 København K.

Sofie Keller, indehaver af Gossip
8 / 8

Sofie Keller, indehaver af Gossip

HVILKE TENDENSER ER DE STÆRKESTE DENNE SÆSON? “En af de stærkeste tendenser denne sæson, er vidde i alle afskygninger – og gerne i materialer som læder, ruskind og denim. Vidde ses også på overdelen med de brede ærmer. Der er 70'er-vibes over denne sæson med vidde, rullekrave, langskaftede støvler og veste.”

HVAD VAR DIN INSPIRATION TIL INDKØBET? “Når jeg er på indkøb, har jeg altid øje for kvalitet, skæve detaljer og de klassiske items. Hos Forte_Forte er der altid skønne prints, hvor Wang har flere basis-items med et sporty twist. Butikken skal harmonere og udstråle personlighed, hvilket jeg bestræber mig på, når jeg køber ind.”

HVILKEN STYLE ER DEN STÆRKESTE DENNE SÆSON? “Denne sæson har mange stærke styles, men især vidde må siges at være en af de stærkeste. Ruskindsbukserne med bootcut fra svenske HunkyDory er en at mine favoritter denne sæson.”

Adresse: Ny Østergade 10, 1101 København K.

DET HER VIL DU IKKE GÅ GLIP AF

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev