Costume slår et slag for bøllehatten

Bøllehatten er tilbage! Lige siden Wood Wood viste bøllehatten på catwalken er hypen kun blevet større. Kenzo og andre store mærker er også med på bølgen. Er du fan?

© costume.dk
1 / 21
Utopia © Wood Wood
2 / 21

Utopia

Wood Woods utopia kollektion for foråret og sommeren 2014 satte for alvor bøllehatten på den danske hitliste. Både til showet og i lookbook fik de skabt seje streetlook, der viste, at bøllehatten også kan se cool ud.

All-over print
3 / 21

All-over print

Wood Wood har lavet mange bøllehatte i fine prints. De fleste er udsolgt pt, men du kan stadig nå at få fat i denne fine sag, som også blev brugt i lookbook.

Wood Wood 300 kr.

Navy med blomster
4 / 21

Vælg en feminin variant med blomster og sæt den gerne sammen med mere drengede og street items for ikke at forsøde looket for meget.

Flight of Birds hos Profoundaesthetic.com ca. 230 kr.

Vendbar
5 / 21

Vendbar

Hvid eller blomstret? Ja du bestemmer selv med denne variant, der er vendbar.

Urbanoutfitters ca 190 kr.

Rapperne
6 / 21

Rapperne

Op gennem 80'erne var bøllehatten det helt store i hip hop verdenen og LL Cool J var en af dem, der hang ved tendensen. Siden hen er Eminem og Pharrell også blevet spottet med den afslappede hat.

Kangol
7 / 21

Kangol

Den originale Kangol var en af LL Cool J's favoritter.

Kangol ca. 315 kr. (Obs! amerikansk webshop)

Kangol hos Dropdead.dk 499 kr.

Topmodellen gør det © @Caroline_Brasch på Instagram
8 / 21

Topmodellen gør det

Den altid skønne, danske model, Caroline Brasch, er også kommet med på bølgen, og viser sin Wood Wood bøllehat på sin Instagram profil @Caroline_Brach.

Den sporty
9 / 21

Den sporty

Det undrer måske ikke nogen, at sportsbrands, som Nike, er med på bøllebølgen. Selvom bøllehatten oprindeligt stammer fra Irland, så var det den engelske overklasse, som tog den til sig og brugte den som solskygge, når de vandrede, gik på jagt eller fiskede.

Nike 200 kr.

Denim
10 / 21

Denim

Mange af de originale bøllehatte var udført i denim, og derfor skal vi da også lige have en oldschool denimmodel med her.

Asos 117 kr.

Grå nuancer
11 / 21

Grå nuancer

Det kan være svært, når vi siger, at du kan vælge en variant, der ikke er "for sød", hvis du vil undgå lillepigelooket. Men gå efter nogle simple og mere ensfarvede slags og sæt sammen med fx korte nederdele, sneakers og en bomber. Kan du se det for dig?

Raised by Wolves hos Rezetstore.dk 349 kr.

Pharrell Williams
12 / 21

Pharrell Williams

Den kære Pharrell er glad for at gå med hat, og i øjeblikket ses han nærmest ikke uden sin mountie hat, der er (ja) stor som et bjerg (se den her). Det skulle da lige være, når han hopper i bøllehatten.

Designerudgaven
13 / 21

Designerudgaven

Kenzo er også hoppet med på bølgen og har lavet denne printede version som en del af deres herrekollektion for denne sæson - men den kommer i størrelse s, m og l, så mon ikke vi piger også kan passe den.

Kenzo hos Huntingandcollecting.com ca. 860 kr.

Rihanna 
14 / 21

Rihanna

Superstjernen Rihanna er ikke bange for at prøve nye tendenser og er flere gange blevet spottet i bøllehat. Utrolig så cool den pludselig kan se ud.

Street
15 / 21

Street

Vi kan ikke komme udenom, at bøllehatten er en street tendens og derfor også tages bedst i mod af dem, der omfavner denne stil. Derfor finder du også et hav af varianter hos Streetammo.dk.

Rascals hos Streetammo.dk 299 kr.

Maritim
16 / 21

Maritim

Bøllehatten bliver også kaldt en fiskerhat, og derfor findes der også flere mere eller mindre maritime varianter med fx anker og skibe på som på denne.

Asos 117 kr.

I New York © Gorunway
17 / 21

I New York

På catwalken i New York viste Mark McNairy denne afrundede bøllehat med matchende smækbukser for denne sæson.

Afrundet
18 / 21

Afrundet

En bøllehat er heller ikke bare en bøllehat. Der er nemlig stor forskel på, hvor stor skyggen er, eller hvor afrundet selve hatten er. Denne er afrundet som en cap og har også knappen øverst til at understrege det.

Obey hos Streetmachine.com 349 kr.

På forsiden
19 / 21

På forsiden

Tilbage i sommeren 2013 var den altid smukke Anja Rubik på forsiden af spansk Vogue i en bøllehat. Her er den stylet i et luksuriøst safari-lignende look med en hvid skjorte og store smykker. Inde i magasinet er hun også stylet med den fine hat - lad dig inspirere af serien på Fashiongonerogue.com.

Liberty
20 / 21

Liberty

Norse Projects har sammen med Liberty of London lavet denne fine variant, som også fås i en udgave, hvor Liberty printet er over hele hatten.

Norse Projects x Liberty of London 500 kr.

Overbevist?
21 / 21

Overbevist?

Til slut modellen, Veneda Anastasia Budny, som kan rocke alt - også bøllehatten fra Nike, som hun viser på sin Instagram profil @VenedaAnastasia.

Vi har nok ikke fået overtalt jer alle, for det er en svær tendens. Men måske har du fået øjnene op for, hvor cool den kan se ud, hvis du styler den i et street og afslappet look. Go for it!

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev