Her er sommerens pæneste festkjoler
© Anna Stokland

Festkjoler: Her er de pæneste kjoler til fest

Den perfekte festkjole kan være svær at finde. Vi har fundet de smukkeste festkjoler, der er på hylderne lige nu, så du kan blive klar til den næste store begivenhed.

Festkjoler: Find den perfekte kjole til fest

Den rigtige kjole kan være svær at finde uanset anledning. Der er nemlig mange overvejelser, der skal gøres, når du skal købe en festkjole. Det kan være alt fra, hvilken begivenhed kjolen skal bruges til – for eksempel et forårsbryllup eller en sommerfest i haven. Derudover er der en masse æstetiske overvejelser, såsom hvilken længde og farve skal kjolen have, og om der er nogle hensyn, du skal tage til begivenheden, som eksempelvis en særlig dresscode.

Festkjoler findes heldigvis i et utal af farver, former og længder. Så uanset om du er til korte eller lange kjoler, den lille sorte eller farverige kjoler i stærke nuancer som rød eller blå, har vi samlet en masse forskellige bud på, hvordan din næste festkjole skal se ud, så søgningen måske kan blive lidt nemmere.

Glem ikke at tjekke vores guides til de bedste lagersalgog outlets i Danmark de kommende måneder, hvor du kan være heldig at finde din næste perfekte festkjole.

I denne artikel finder du:

Lange festkjoler

Den lange festkjole er en sikker vinder. Den er nem at dresse op med et par stiletter og fine smykker eller gøre mere casual med et par flade sko. Den lange kjole er et godt valg, da den kan fungere til både varme sommerdage og de mere kølige forårsdage, som det danske vejr også kan byde på. Desuden kommer den lange festkjole i et væld af farver, mønstre og mere neutrale versioner, så der er noget for enhver smag.

Korte festkjoler

Den korte festkjole tilfører et frisk og chikt pust til dit look og kan både være et statement i sig selv, hvis du finder én i en stærk farve eller med et vildt mønster, eller den kan dresses op med et par smukke øreringe eller en smuk taske. Bær den med bare ben på en varm sommerdag, eller hop i et par strømpebukser, hvis det danske forårsvejr ikke er med jer til den særlige begivenhed.

Røde kjoler til fest

Uanset om den røde kjole skal være kort, lang eller have en midi-længde, er rød altid en smuk farve til en festkjole. Dog skal du være opmærksom på, at en rød festkjole kan være et no-go til bryllupper. Så hvis du er så heldig at være inviteret med som gæst til et bryllup, er det altid en god idé at spørge bruden inden festen, hvad hendes holdning til røde kjoler er – eller helt undgå den røde kjole til brylluppet og i stedet finde en kjole i en anden farve.

Hvide festkjoler

Den hvide festkjole er både elegant, klassisk og sommerlig, og så kan den bruges til næsten alle sommerens mange begivenheder – dog med undtagelse af et bryllup, hvor det traditionen tro kun er bruden, som bærer hvidt. Den enkle hvide festkjole er den perfekte base til at personliggøre dit look med fine accessories som eksempelvis iøjnefaldende smykker eller farverige negle, og den er god investering, da den er nem at give forskellige udtryk alt efter begivenheden.

Sorte festkjoler

Der er en grund til, at ‘den lille sorte’ er så populær, som den er. Den er klassisk, et sikkert valg og er svær at gå galt i byen med, da den passer til næsten alle begivenheder, og så kan du bruge den igen og igen. Hvis du vil gå efter et stilsikkert look, så er den sorte festkjole det perfekte match til dig. Dog skal du, ligesom med den hvide og den røde kjole, være opmærksom på, at nogle brude foretrækker, at gæsterne undgår sorte kjoler, da sort traditionelt set symboliserer sorg – noget, man måske ikke har lyst til at signalere ved et bryllup.

Blå festkjoler

Den blå festkjole er et klassisk valg, som med sin smukke farve også vil smitte af på humøret. Du kan eventuelt style den blå kjole med en elegant fletning for at give looket et ekstra sommerligt lag. Uanset om du foretrækker himmelblå, koboltblå eller marineblå, har vi herunder fundet de fineste blå festkjoler, der er på hylderne lige nu.