© Object

Fra model til kunstner: Alice Herbst om selvopfattelse og kreativitet

Læs her, hvorfor den 26-årige kunstner skiftede modelkarrieren ud med billedkunsten, og se hvordan du kan kopiere hendes casual stil

Fra vinder af Sveriges Next Top Model til anerkendt billedkunstner. Alice Herbst er hurtigt blevet en af tidens mest interessante unge kunstnere, der gennem sine værker udforsker forskellige menneskelige relationer og kvindelig identitet.

Netop derfor er den Stockholm-baserede kunstner nu ansigt for OBJECTs #THEWOMANCOLLECTIVE efterårskampagne, der sætter fokus på kreative og cool kvinder, som ikke er bange for at stå ved dem selv. Lær Alice Herbst bedre at kende her, og se 13 udvalgte styles, der matcher din efterårsgarderobe.

© Object

Hvad er din historie?

"Jeg voksede op i forskellige forstæder langt væk fra de store byer. Jeg var nødt til at tilpasse mig nye normer i hver by og skole, jeg gik på, og jeg havde ikke mange venner. I stedet connectede jeg med folk online. Jeg sammenlignede mig selv med andre og kæmpede meget med min selvtillid. I mange år kunne jeg ikke lide mit udseende. Jeg følte mig for tynd, ikke feminin nok og ville have plastikkirurgi for at få det bedre med mig selv. Det resulterede i, at jeg fik det, der hedder kropsdysmorfisk lidelse (BDD, red.)"

"I 2012 ansøgte jeg om at deltage i Sveriges Next Top Model. På det tidspunkt havde jeg arbejdet meget med mig selv, og jeg følte mig rask. Det ville jeg udnytte, både som en slags symbolsk revanche, men også fordi jeg tidligere var blevet kontaktet af model-agenturer. Min oplevelse fra showet var faktisk virkelig god. Jeg endte med at vinde, og det lykkedes mig ikke at falde tilbage til min BDD."

'Appetite' af Alice Herbst

Hvorfor stoppede du din modelkarriere?

"Jeg tog beslutningen baseret på ærlighed over for mig selv og min krop. Jeg løj om mit helbred for både mine forældre og mig selv, fordi jeg ikke ville indrømme min sygdom. Jeg havde også forsømt at følge op på nogle ubehagelige oplevelser med fotografer og folk, der arbejdede på agenturet. Det var før hele #MeToo-oprøret. Da jeg kom hjem efter tre måneder i Los Angeles, brød jeg bare sammen under morgenmaden med mine forældre. Jeg var nødt til at komme hjem for virkelig at forstå, hvad der var sket. Jeg indså, at jeg ikke fuldt ud havde kontrol over min fremtid som model, så jeg besluttede, at det ikke var for mig. I stedet besluttede jeg mig for at forfølge min drøm om at blive kunstner."

Hvordan vil du beskrive din kunst?

"Mine malerier er hovedsageligt figurative. Jeg interesserer mig meget for identitet og relationer – En gruppe mennesker med en særlig relation, et selvportræt med en alternativ idé om, hvem 'jeg' kunne være eller et par i deres hjem. Jeg kan godt lide at male situationer med en lidt anspændt stemning, og jeg kan godt lide at arbejde med interaktionen mellem menneskerne på lærredet og miljøet, som de tilfældigvis er i. Mine malerier er for det meste meget farverige, og det interiør, jeg skildrer, er ret informationstungt."

'Identity' af Alice Herbst

#THEWOMANCOLLECTIVE hylder individuelle kvinder, der naturligt er cool og kreative. Hvordan har du det med at være ansigt for kampagnen?

"At OBJECT bruger individuelle og kreative kvinder som en stor del af deres brand er vildt sejt. Jeg synes, det er en kreativ og moderne tilgang, at jeg i AW19 kampagnen fik total frihed til at være fuldstændig mig selv. Jeg er meget stolt af at være en del af den. Det føles næsten som at modtage en slags pris, fordi OBJECT mener, at jeg kan inspirere andre mennesker til at finde deres passion og stå ved den."

Vil du se flere af Alice Herbsts smukke værker og komme tættere på kunstneren, kan du følge hende på Instagram her. Se OBJECTs efterårsnyheder herunder, og shop online på Objectci.com