© Thomas Dahl/Benjamin Creative

Guide: Det skal du gå efter, når du shopper vintage

Gå den bæredygtige vej, og shop vintage, når du skal forny garderoben. Vi guider her til, hvad du skal gå efter og hvordan du finder frem til det allerbedste af slagsen.

Udover at være en mere ansvarlig måde at anskaffe dig nye items på, er vintage-shopping en guldgrube for dig, der elsker at give din stil og aktuelle tendenser et personligt look. Men det kan være en udfordring at finde frem til det bedste af slagsen. For hvad skal du gå efter, hvor skal du gå på jagt og hvordan finder du de bedste items, som vil glæde dig i længst tid? Det guider vi dig her til, så du bliver klar til dit næste vintage-rov.

Gå efter et par oversized boyfriend jeans eller, når du shopper vintage - de kan bruges med både stiletter og sneakers.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Denim, denim, denim

Denim er et hårdført materiale, der kan holde i mange år med den rette behandling. Derfor kan du i de fleste vintagebutikkker finde et bredt udvalg af jeans og denim items, som kun er blevet smukkere med tiden.

Styr uden om de tendensbaserede denim items med alt for mange applikationer fra 80'erne, og gå efter nogle med klassiske og tidløse snit - om så det er stone wash eller ubehandlet. Selvom de er brugte, vil du kunne give dem nyt liv ved at sy dem om eller restaurere dem, så du kan bruge dem i mange år frem.

Særligt halskæder og smukke ringe kan du være heldig at finde nogle unikke versioner af i genbrugsforretninger.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Du kan næsten altid finde en blazer på din genbrugsjagt. Passer den ikke perfekt, så lad den være oversize eller markér taljen med et bælte.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Tidløse klassikere

Er der noget, det virkelig bugner med i mange genbrugforretninger, er det et væld af forskellige blazere - fra dem i uld og med vilde print til dem med skulderpuder og gyldne knapper. Det klassiske item vil altid have en plads i garderoben på tværs af sæsoner.

Et godt trick for dig er at kigge efter blazere i herreafdelingen, hvor du kan gøre et godt fund med en lækker, oversize blazer. Gør det aktuelt med tidens tendenser, og gå efter blazere med tern eller i en lækker blokfarve som okker eller opalgrøn. Husk, at du altid kan udskifte knapperne for at fuldende det look, du går efter.

Du kan være heldig at falde over gemte skatte som dette par guldsko - du skal bare have tålmodigheden med dig.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Sko til fest

Det kan være tricky at finde gode sko i vintageforretninger og på loppemarkeder. Hvor meget tøj kan altereres i størrelser og pasform, er det vigtigt, at skoene passer dig, hvis du skal få dem brugt. Når det er sagt, så kan du være heldig at falde over guld i gemmerne, der kan bruges til at give dit hverdagsoutfit et festligt indslag.

Tip: Bor du i byen, kan du med Kia XCeed køre ud til mere afsidesliggende genbrugsbutikker og markeder. Her finder du ofte et større udvalg og kan gøre et bedre kup.

Lad dig inspirere af aktuelle tendenser – som for eksempel 1970'erne – når du jagter nyt. Både hvad angår farver, silhuetter og materialer.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative

Strik og uld til efteråret

Strik i alle afskygninger er ofte noget, du kan finde i de fleste vintageforretninger og på loppemarkeder. Veste fra 70'erne og oversized statement sweatre fra 80'erne er begge dele noget, der kan give stjerner i øjnene.

Fordi uld er et naturligt materiale, kan det holde længe - lugter det, kan du dampe det og efterfølgende hænge det til udluftning, og har det fnuller, kan du barbere det af med en skraber eller en særlig maskine til formålet, så uldtrøjen bliver så god som ny.

Opdag gemte skatte med Kia

Med opladningshybriden Kia XCeed kan du køre ud og finde gemte vintage-skatte med god samvittighed. Lad bilen veksle mellem forbrændingsmotor og elmotor, eller lad den køre i ren eldrift, når der er strøm på batteriet. Læs mere på kia.com/dk, hvor du kan booke en gratis prøvetur hos din lokale Kia-forhandler.

Nyd godt af Kia XCeeds smarte placering af elbatteriet, der giver et rummeligt bagagerum med god plads til dine vintagefund.

© Thomas Dahl for Benjamin Creative