Hyldest til trenchcoaten

Trenchcoaten er både tidløs, forførende flot og praktisk. Vi hylder frakken, der har fans som stilikonerne Alexa Chung, Francoise Hardy og Kate Moss

© Bulls
1 / 18

Trenchcoaten er intet mindre end en genial opfindelse, der fortjener at blive hyldet. Den er tidløs, forførende flot og praktisk. Frakken har været en klassiker i årtier, og denne sæson er den rykket endnu højere op ad den fashionable hitliste. Blandt andre Celine, 3.1 Phillip Lim, Christian Dior, Burberry Prorsum og Alexander Wang sendte modeller på catwalken i trenchcoats, og stilikoner som Alexa Chung (billedet), Chloë Sevigny og Carine Roitfeld har taget it-frakken til sig.

Det kan selvfølgelig ikke undre mange, at flere modehuse gerne vil krediteres for at have skabt den ikoniske frakke. Både Burberry og Aquascutum påstår, at de opfandt den. Aquascutum siger, at de designede den første trenchcoat tilbage i 1850'erne, mens Burberry siger, at Thomas Burberrys trenchcoat fra 1901 er den første rigtige af slagsen.

© costume.dk
2 / 18

Den franske sangerinde og skuespillerinde Francoise Hardy imponerede - forståeligt nok - i 1960'erne og 1970'erne alle med sin tomboy-stil med trenchcoats, stribede T-shirts, jeans og støvletter.

© costume.dk
3 / 18

Trenchcoat fra Topshop til ca. 785 kr. hos Topshop.com.

© Bulls
4 / 18

Sådan vil vi da også gerne se ud en lørdag formiddag, når vi er ude at handle. Stilikonet Chloë Sevigny ser casual velklædt ud i sin trenchcoat, skjorte og stramme jeans.

© costume.dk
5 / 18

Trenchcoat fra Burberry til ca. 6.660 kr. hos Net-a-porter.com.

© Scanpix
6 / 18

Ærmeløs trenchcoat hos Celine forår/sommer 2010.

© Bulls
7 / 18

Fransk Vogues - altid velklædte - chefredaktør Carine Roitfeld har indtil flere trenchcoats hængende i garderoben.

© costume.dk
8 / 18

Trenchcoat fra Acne til 3.895 kr. hos Shop.acnestudios.com.

© costume.dk
9 / 18

Skuespillerinden Liv Tyler i et gennemført tone i tone-outfit.

© Bulls
10 / 18

Den smukke skuespillerinde Kate Bosworth i trenchcoat, lang nederdel og med et styk modelkæreste.

© costume.dk
11 / 18

Trenchcoat fra Monki til 400 kr.

© costume.dk
12 / 18

Supermodellen Kate Moss har selvfølgelig også en trenchcoat, som hun her har kombineret med en ræveboa for et 1960'er-agtigt rock-look.

© Scanpix
13 / 18

Trenchcoaten hos Burberry Prorsum forår/sommer 2010.

© costume.dk
14 / 18

I Breakfast at Tiffany's fra 1961 er skuespillerinden Audrey Hepburn super velklædt - og selvfølgelig har hun også en trenchcoat på i den legendariske film.

© Bulls
15 / 18

It-girl Peaches Geldof lader en blondekjole titte ud under sin trenchcoat.

© Scanpix
16 / 18

Lang trenchcoat hos Margaret Howell forår/sommer 2010.

© costume.dk
17 / 18

Trenchcoat fra Marlboro til 6.500 kr.

© Bulls
18 / 18

Designer Victoria Beckham har valgt en trenchcoat med pangfarvede knapper. Tasken er en Birkin fra Hermès.

Kan du heller ikke få nok af trenchcoats? Så klik forbi Artofthetrench.com. Burberry har dedikeret et helt site med streetstyle-billeder af den ikoniske frakke. Det er den berømte streetstylefotograf Scott Schuman fra The Sartorialist, der har fotograferet fashionistaer i frakken på gaden i London, Milano, New York, Paris, Berlin, Sao Paulo og Venedig, og sitet er helt sikkert et besøg værd.

Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev