© Copenhagen Fashion Week

Modeuge: Klassisk efterår

Efteråret bliver ladylike med pels, nederdele og strejf af rød

Ciff

CPH Vision

© Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion WeekDet ladylike dominerede også til Cph Visions show. Showet blev holdt på pladsen under uret på Københavns Hovedbanegård, og til lyden af et larmende tog gik de første modeller ud under lyset fra de opstillede spotlights. De var klædt i lange vide bukser a la 1970’erne, små cardigans, pels, højhalset strik og luftige silkeskjorter og havde firkantede slidte kufferter i brunlige nuancer i hænderne. Enkelte gik med små sirligt klippede pudler i snor. Farverne spændte fra grå og sort til lyse toner og brun, camel og brændte nuancer. Brusende midi-skirts til løse toppe i silke og lyslilla strømper og lilla pomponer som pynt skabte mere pigede 1950’er looks. Rå, sorte outfits brød det feminine univers. Gulvlange sorte frakker i blandt andet læder, skulpturelle kjoler, markante skuldre og en enkelt kjole med skæl-lignende struktur fik sammen med modellernes pinkmalede øjne og sorte dykkerbriller i tilbageskrabede hår showet til afslutningsvis at minde om en scene fra The Matrix. Gennemført.

Rützou

Rützou

© Copenhagen Fashion Week

Foto: Copenhagen Fashion Week1920’ernes og 1930’ernes Berlin havde inspireret Susanne Rützous efterår/vinterkollektion 2011, som hun viste på Københavns Rådhus onsdag aften. Grøn gik igen på mange af kollektionens feminine og ladylike looks - blandt andet mosgrønne pailletter på jakke og bukser. Mørkeblå og elektrisk blå dominerede også. Kollektionen bød på virkelig mange draperede kjoler og som altid hos Rützou, var der mange bukser, især haremsinspirerede stumpebukser i silke og uld. Som noget nyt for Rützou var der leget med elementer fra herremoden, og showets højdepunkt var et herreinspireret smokinglook i en musegrå/brunlig nuance. Susanne Rützou har langsomt bevæget sig væk fra sine karakteristiske prints en masse, men enkelte blomsterprint på silkebluser havde dog sneget sig ind i kollektionen. Modellerne havde opsat hår, bar store chunky smykker og havde røde læber. Røde silkekjoler afsluttede showet.

Baum und Pferdgarten

Baum und Pferdgarten

Foto: Copenhagen Fashion WeekSidst Baum und Pferdgarten holdt show var i august 2008, og tiden har været med designduoen, der torsdag aften viste en mere enkel og underspillet kollektion end tidligere. Anvendelige og feminine styles som skarptskårede læderkjoler i camel, stribet strik og silkekjoler, sorte og grå kviltede termonederdele og jakker, pelsveste og lyse babydoll-inspirerede blondekjoler. Kollektionen var inspireret af fugle - det sås blandt andet i fjerdetaljer på kjoler og fuglemønster på blød strik.

Stine Goya

Stine Goya

Foto: Copenhagen Fashion WeekDet emmede af teaterstemning til Stine Goyas show i Radiohusets koncertsal. Dj Djuna Barnes stod for lydmikset, mens digitale visuals udgjorde kulisserne. Fra modellernes hænder dinglede marionetdukker, og kollektionen bød på masser af klassisk Stine Goya: Silkekjoler med grafisk print, buksedragter og feminine jakker, men også et stribet jakkesæt og et par yin-yang-farvede leggings. Pink, rustrød og vinrød fik kontrast af karrygul og nyfortolkninger af ‘den lille sorte’.

By Malene Birger

By Malene Birger

Foto: Copenhagen Fashion WeekPrinsesse Marie var på plads på første række, da Malene Birger viste sin efterårskollektion på Charlottenborg fredag aften. Suits, pencilskirts, trenchcoats, habitjakker, silkeskjorter og løse bukser dominerede, men der var også plads til flagrende, gulvlange kjoler, uldne sweatere og en iøjnefaldende leopardfrakke. Modellerne bar hatte, og kollektionen bød på masser af blonder, pailletter, silke og læder. Farverne spændte fra sort og hvid til camel, musegrå og stærk orangerød.