Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mundbind maske stof © CHRISTABELLE BEAUDRY

Mundbind og masker, du kan bestille online

Masker og mindbind er blevet en uundgåelig del af vores hverdag. Men husker du et tjekke, at dit mundbind er godkendt?

Mundbind og masker er unægteligt blevet en lige så normal ting at medbringe i tasken til hverdag som vores pung og mobiltelefon, og de karakteristiske blå kirurigske engangsmundbind er ligeledes blevet en fast bestanddel af gadebilledet.

Markedet for værnemidler kan dog være svær at navigere i, både fordi flere forhandlere melder udsolgt af mundbind, og fordi flere mundbind faktisk ikke overholder de officielle retningslinjer for mundbind og masker.

Retningslinjer for mundbind

En ting, som er vigtig, når du køber masker og mundbind, er, at du sikrer dig, de er godkendte. Mens engangsmundbind og -masker oftest er såkaldt CE-mærkede, hvilket betyder, at værnemidlet er i overensstemmelse med de væsentligste krav for sikkerhed og dermed lever op til de standarder, der beskytter mod vira, overholder de fleste udgaver i stof ikke de samme retningslinjer.

Derfor skal du også være opmærksom, når du falder for fint dekorerede og mønstrede stofmundbind fra dine yndlings modebrands. For selvom de pæne mundbind er tiltalende, er det langt fra alle maskerne, der følger retningslinjerne for værnemidler, der skal bruges i det offentlige rum. Mange af maskerne beskytter nemlig blot mod støv, allergier mv. og er hverken CE-mærkede eller følger Sundshedsstyrelsens retningslinjer for stofmundbind.

De fleste stofmundbind er ikke CE-godkendte, og derfor er der heller ikke nogen garanti for beskyttelsesgraden ved brugen af disse. Alligevel er stofmundbind ifølge Sundhedsstyrelsen bedre end ingen mundbind. Hvis du vælger et stofmundbind, bør du følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for stofmundbind. Der er altså kun de CE-mærkede mundbind, der beskytter både dig og din omgang mod smitte, og selv ikke stofmundbind i tre lag kan gøre det ud for CE-mærkede mundbind.

Sy dit eget mundbind

Et alternativ til at købe et stofmindbind er, at du syer dit eget. Her er det igen vigtigt at følge retningslinjerne for, hvordan de skal laves. Sundshedsstyrelsen henviser til denne guide til, hvordan du selv giver dig i kast med dit mindbind. Når du går igang, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at dit mundbind ikke vil være CE-godkendt, heller ikke selvom du følger retningslinjerne for stofmundbind.

Nedenfor har vi samlet en række mundbind, som enten følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for stofmundbind, eller er CE-mærkede.

KTmaskgrey1_07489d46-2b56-484c-9944-97cda94d93ce_1024x1024@2x
aandedraetsvaern-godkendt-til-beskyttelse-mod-corona
blackfacemask_1024x1024@2x
Skærmbillede-2020-10-27-kl.-19.12.57
IMG_0026_1080x
Stofmundbind-oeko.w610.h610.backdrop
IMG_9564_1080x
mundbind-blomst-pink.w610.h610.backdrop
Mere om Shopping? Få Costumes nyhedsbrev