Q&A: Lala Berlins kreative kvinde

Vi har mødt Lala Berlins Leyla Piedayesh til en snak om inspiration, designerens smukke kollektioner og det nye galleri i den danske flagship store

Costume.dk har besøgt Lala Berlin, som har udvidet med et galleri i den danske flagship store. Her vil forskellige kunstnere udstille kunst i temaer, som spiller sammen med Lala Berlins feminine, drømmende univers. Første udstiller er den Hamborg-baserede kunstner, Hoosen, som er en af Lala Berlin-designeren Leyla Piedayeshs personlige favoritter. Vi har mødt Leyla til en snak om inspiration, galleriet og Lala Berlin-universet.

OM GALLERIET

Kan du fortælle lidt om idéen bag butikkens galleri? “Idéen bag galleriet er, at det skal være bindeled mellem Berlin og København. Jeg synes, det er ideelt at vise de elementer frem, som jeg bedst kan lide ved Berlin og bringe dem til København. Det kan for eksempel være malerier eller møbelkunst.”

Hvorfor valgte du Hoosen som din første samarbejdspartner? “Jeg har kendt Hoosen i meget lang tid, og flere af hans kunstværker hænger i mit eget hjem. For et par måneder siden malede Hoosen billeder til vores kontor i Berlin, og sådan startede vores samarbejde. Hoosen er meget farverig og kreativ, og jeg er vild med måden, hvorpå han med kaotiske elementer skaber noget smukt.”

Hvordan vil du vælge de designere, som skal udstille her? “Først og fremmest vil jeg udstille mine personlige favoritter. Derudover er alle de fremtidige kunstnerne Berlin-baserede og passer ind i Lala-universet.”

OM INSPIRATION

Bliver du ofte inspireret af kunstnere, når du designer? “Ja – ofte lader jeg mig inspirere af mine favoritkunstnere. Jeg finder også inspiration i hverdagslivet. Nogle gange kan det være et øjeblik med min datter, nogle gange et øjeblik ved stranden, og ofte kombinerer jeg disse øjeblikke i mine tanker.”

Hvad kan du særligt lide ved den danske pige? “Jeg synes, alle skandinaviske piger er utroligt stilfulde – hver har deres særlige stil. Når man går på gaden, har alle en smuk stil, og det er fantastisk for en designer. Desuden er de danske piger utroligt smukke! I vores næste lookbook har vi to skandinaviske piger med.”

Hvem designer du for?
Kvinden kan være farverig, men også iklædt sort og hvid – jeg er også vild med det monokrome look. Det vigtigste er, at hendes tankegang er farverig og kreativ, og at hun er glad, åben og afbalanceret.

OM KOLLEKTIONERNE

Hvordan vil du beskrive SS15-kollektionen? “Vi var i en ørken og på grund af varmen, kommer det i ørkenen til at se ud som om, at alt bevæger sig. Alt var let sløret, og sådan skabte vi printet med ørkenblomsterne, som er gennemgående for kollektionen, hvis print ser næsten tredimensionelt ud. Kollektionen er i pastelfarver, og har et blødt udtryk, men er alligevel kraftfuld og stærk.”

Hvordan vil du beskrive AW15-kollektionen?
“Den er fuldstændig anderledes. Her har vi at gøre med stærke farver og sort/hvid. Kollektionen er mindre blød og svævende og mere hård og kontrastet.”

Hvad er din personlige favorit fra kollektionen? “Jeg er helt vild med culottebukserne fra AW15-kollektionen. Vi har lavet dem i sort, grålige toner og den smukkeste koralfarve.”

Du finder galleriet i underetagen af Lala Berlins danske flagship store på Gl. Mønt 21, 1117 København K. Udstillingerne skifter med to måneders mellemrum, og du kan opleve Hoosens værker frem til midten af august.