Sådan passer du på dit smukke, hvide sommertøj

Der er intet som florlette, hvide materialer nu, hvor det endelig er blevet sommer. Vi guider dig til, hvordan dit hvide tøj holder længere

Det er nemt at forelske sig i nogle af de mange hvide kjoler, off-shoulders og skjorter, der er perfekte til sommergarderoben lige nu. Men det kan være svært at holde de hvide sager rene og lige så smukke, som da man tog dem ned fra bøjlen i yndlingsbutikken.

Derfor giver vi dig her, i samarbejde med Electrolux, den perfekte guide til, hvordan dit hvide sommertøj bliver ved med at være hvidt.

Fjern pletterne

Du kender det. Du har din elegante, hvide kjole på, og du føler dig fantastisk i den – indtil du spilder. Hvis du skal fjerne pletter fra hvidt tøj, så put lidt opvaskemiddel, farveløs shampoo eller bare dit almindelige vaskemiddel på pletten, og lad det ligge lidt i blød.

Skrub blidt med en ny, blød tandbørste, hvis pletten ser genstridig ud. Læg så det hvide stykke tøj i blød i lunkent vand i en halv times tid, inden du putter det i vaskemaskinen.

Gentag efter maskinvasken, hvis pletten ikke er helt væk. Husk endelig, at du ikke skal vente til tøjet er tørt med at gentage processen, men i stedet gøre det lige når det er kommet ud af maskinen – så pletten ikke for alvor sætter sig i fibrene.

Kjole, Acne Studios ca. 2.750 kr.

Vask det helt rent på lave temperaturer

Med UltraCare Eco, den nye vaskemaskine fra Electrolux til os som elsker tøj, kan du være sikker på, at dit hvide tøj ikke slides unødvendigt. Det nye UltraMix System blander nemlig vaskemiddel og vand, inden det kommer ind i tromlen, og aktiverer vaskemidlets rengøringskraft, inden det når dit tøj. Så sprayes det jævnt ind i fibrenes midte, og det sikrer en grundig vask og pletfrit tøj – selv når du vasker hvidt tøj på kun 30 grader.

Og så er der OptiSense, som automatisk tilpasser vaskeprogrammets varighed og mængden af vand til mængden af dit vasketøj, så dit sarte, hvide tøj ikke unødvendigt tromler rundt i maskinen.

Soft Drum beskytter samtidig dit tøj mod unødvendigt slid, og DirectSpray-systemet sprayer vandet jævnt ind i midten af tøjet, så det bliver grundigt vasket trods alle de skånsomme funktioner.

Det bedste er dog, at vaskemaskinen også kan dampe, så du slipper for at stryge dit hvide tøj – for dét slider virkelig.

© Amanda Hestehave

Bevar den hvide farve

En hvid, nystrøget skjorte er nok noget af det mest basic, man kan have i sin garderobe, for den holder sæson efter sæson. Men det gør den bare ikke, hvis den bliver nusset i vask, eller hvis den kridhvide farve falmer. Der er flere ting, du kan gøre for at undgå det.

Et godt tip er selvfølgelig først og fremmest, at du bruger et vaskemiddel med lidt blegemiddel til dit hvide tøj. Ellers er det en god idé at tilføje lidt gennemsigtig, destilleret eddike, der gør vandet blødere, eller endda lidt citronsaft, når du vasker hvidt.

Skjorte, Topshop ca. 275 kr.

Er tøjet allerede blevet lidt misfarvet, så læg det i blød i lidt eddike og vand i en halv time, inden du vasker.

Og tør så generelt gerne dit hvide tøj ude i sollyset, for de ultraviolette stråler kan hjælpe dig med at blege tøjet og holde det hvidt.

Top, See by Chloe 1.640 kr.

Psst! Et godt tip, når du vasker dine hvide broderie anglaise-items, hulmønstrede nederdele eller dine blondesager: Efterlad en håndsbredde mellem tøjet og vasketromlens loft for at beskytte dit tøj fra sæberesterne, der kommer af en overfyldt maskine.