Trine Tuxen halskæde
© Trine Tuxen

Shopping, der støtter kvindesagen

Støt kvindesagen ved at forære dig selv eller en kvinde i dit liv en gave. Flere mærker lancerer i anledning af kvindernes internationale kampdag i dag tøj og smykker, der støtter og hylder kvinder verden over.

Pichulik x By Malene Birger

By Malene Birger samarbejder i anledning af kampdagen med det sydafrikanske smykke- og accessories-mærke Pichulik om en limited-edition kollektion, der består af to par øreringe og to par rebbælter, der er håndlavet af lokale kvinder i Pichuliks studio i Cape Town. Pichulik ansætter kvinder, samarbejder med kvinder og outsourcer til små lokale virksomheder drevet af kvinder. For hvert solgte bælte eller par øreringe donerer By Malene Birger 100 kroner til organisationen Women to Women International, der støtter kvinder, der har overlevet krig, i at skabe sig et nyt liv. Øreringene koster 599 kroner og bælterne 1.499 kroner.

Monki x Plan International

Monki vil gerne støtte alverdens unge kvinder og har derfor i anledning af kampdagen designet to sweatre med statements som "New World New Rules" og "Future Leader" til fordel for Plan Internationals globale Girls Get Equal-kampagne, der arbejder for frihed, lighed og repræsentation for unge kvinder og piger over hele verden. Sweatrene koster 250 kroner, og 20 procent af salgsprisen går til Plan International.

Trine Tuxen Jewelry x Camilla Skov

Vi skal bryde tabuer i forbindelse med det kvindelige køn og acceptere og glæde os over alle vores forskelligheder. Det mener smykkedesigner Trine Tuxen og kunstneren Camilla Skov, og de lancerer derfor på kampdagen sammen en smykkekollektion bestående af halskæder med unikke, nummererede halskædevedhæng i form af papayaer udformet i keramik. As I Am hedder halskæderne, og de koster 1.875 kroner og fås på Trinetuxenjewelry.com.

Simone Rocha x Net-a-porter.com
© Net-a-porter.com

Net-a-porter x Women to Women International

Webshoppen Net-a-porter.com lancerer i forbindelse med kampdagen en række samarbejder med kvindelige designere, hvor alt overskud af salget går til at støtte Women to Women International, der hjælper kvindelige krigsofre – blandt andet denne lyserøde T-shirt med "Sister" broderet med rødt på brystet designet af Simone Rocha. T-shirten koster 1.487 kroner.