Find en smuk sweater til nu
© CPHFW AW22

Sweaters: Find strikken, der passer til dig

Vi har samlet de lækreste sweaters og striktrøjer, der holder dig varm hele vinteren.

Sweaters til vinteren

Hvis du bor i – til tider meget kolde – Danmark, er det et must at have mindst én sweater eller striktrøje i god kvalitet i din vintergarderobe.

Et klassisk item i en garderobe til vinteren, er uden tvivl en lækker strik. Sammensæt en skøn sweater med dine yndlingsjeans og nogle fede støvler – så har du på ingen tid skabt et perfekt vinteroutfit. Og vil du give looket en smule kant, kan du sætte en cool taske eller nogle flotte statement-øreringe til. Kan du heller ikke få nok strik? Så kan du her strikke din egen sweater med en af disse gratis strikkeopskrifter.

Fnuller din yndlingssweater nogle gange? Vi guider dig til 4 tricks, der gør, at du kan få din sweater til at stoppe med at fnulle, og dermed forlænge levetiden på din striktrøje eller sweater.

Shop sweaters

Der findes et utal af striktrøjer – alt fra kashmir, merino og mohair til islandske sweaters og cardigans. Hvilken sweater skal du gå efter? Vi har samlet en liste over forskellige typer af sweaters til at hjælpe dig på vej. Vi kommer også med hjælp til, hvordan du passer på din nye sweater alt efter uldmateriale. Shop forskellige bud på de varmeste og lækreste striktrøjer, der er at finde netop nu.

Islandsk sweater

Denne sweater er lavet i traditionelt mønster, der giver et rustikt udtryk – nemlig den islandske sweater, som er lavet af 100 procent uld. Den islandske sweater er både tyk og luftig, og i dag findes der mange bud på den velkendte sweater. Du kan gå efter en islandsk sweater med et traditionelt udtryk eller en af nyere fortolkning.

Er du fiks på fingrene, kan du også let selv strikke en islandsk sweater.

Pleje af islandsk sweater: Den islandske sweater er oftest ubehandlet, og må derfor kun håndvaskes.

Mohair-sweater

En silkeblød sweater. Mohair føles som det mest behagelige uld, men det bruges sjældent alene. Derimod strikkes det sammen med en fyldig uld for at skabe de lækreste og varmeste sweaters og striktrøjer, som kan holde dig varm hele efteråret.

Pleje af mohair-sweater: Hvis mohair bruges med et blandingsprodukt, kan din sweater oftest vaskes i vaskemaskinen på 30 eller 40 grader. Er det dog udelukkende mohair, er håndvask den eneste mulighed.

Merino-sweater

Leder du efter en sweater, som du kan holde varmen i, men som ikke har for meget fylde, kan du med fordel gå efter en sweater i merinould. En sweater af merinould vil uden tvivl give dig en varm og behagelig følelse.

Merino bruges ofte til babytøj, og derfor er du garanteret en sweater der er blød, og som ikke vil kradse.

Pleje af merinould: Mange sweaters i merinould er behandlet, så den vil oftest kunne klare en vask på 30 grader. Husk dog altid at tjekke vaskeanvisningen på mærket – er sweateren ubehandlet, skal den vaskes i hånden.

Kashmir-sweater

Du kender muligvis materialet som cashmere, men på dansk staves det faktisk kashmir. Kashmir er uden tvivl noget af det dyreste uld, du kan få, og derfor vil en sweater af 100 procent kashmir også være i den dyre ende. Men pengene er altid godt givet ud på en kashmir sweater, da den både vil være fin, blød og slidstærk. Med andre ord, altså en sweater du vil kunne have i mange sæsoner.

Pleje af kashmir: Din kashmirsweater skal altid vaskes i hånden eftersom det lækre materiale vil krympe betydeligt efter en tur i vaskemaskinen.

Rullekravesweater

Når vinteren melder sin ankomst, bør du investere i en sweater med rullekrave, der vil lune helt oppe om nakken. Udover at rullekravesweateren er praktisk til de meget kolde dage, har sweateren også haft en fremtrædende plads i modebilledet i adskillige år. Det er en sand garderobe klassiker de kommende kolde måneder.

Cardigan

En komfortabel og varm cardigan er et must i din efterårsgarderobe – og denne sæson er der mange bud på den strikkede cardigan. Især den cropped cardigan har været fremme, men også den lidt tykkere cardigan er begyndt at præge modebilledet.

Strikket vest

Strikkede veste har fået et enormt comeback de seneste år, og der har været mange fine bud på den lækre vest. Alt fra modehusene og highstreetkæderne til de hjemmestrikkede eksemplarer. Har du ikke allerede anskaffet dig en lækker strikvest, kan du med fordel gøre det nu. Den strikkede vest er en perfekt tilføjelse til din garderobe, og kan styles på mange måder; over en t-shirt eller skjorte.

Julesweater

Julesweateren er blevet et fænomen, som har fået både luksusmærker og highstreetkæder til at skabe mere eller mindre uskønne sweaters til juletiden.

Den klassiske julesweater kan dekoreres med alt fra nissehuer og julemanden til tekst som Merry Christmas. Sweateren bringer i den grad julestemningen ind i garderoben. Er du ikke til den gennemførte julesweater, kan du nemt gå efter en mere afdæmpet version i for eksempel en fin julerød nuance eller med glimmer, som også kan gå an uden for juletiden.