© Anna Stokland

Ny sommerfrisure har allerede over 5 millioner visninger

Frisuren har fået massiv tilslutning på mediet TikTok, og den ser derfor ud til at blive et af sommerens mest populære look.

De fleste af os får lidt flere bølger i håret efter en frisk dukkert i havet, og mange forbinder derfor skødesløse bølger med lækkert strandhår. Men hvor du med saltvand ikke er sikker på, hvordan resultatet ender, er du sikret smukt strandhår med denne populære frisure, som nu vinder frem på TikTok.

Den lille havfrue

På TikTok er folk begyndt at krølle håret i havfruelignende bølger. Hashtagget #mermaidwaves har allerede mere end 5.2 millioner visninger på TikTok med flere millioner delinger af videoer, hvor brugere viser, hvordan de skaber den bølgede frisure. Frisurens nyfundne popularitet skyldes blandt andet et nyt smart redskab ved navn Mermaide hair pro mini waver. Det er et slags krøllejern, der modsat et normalt krøllejern, ikke kun har en, men tre varme jern, som gør det ideelt til at skabe de populære bølger i håret.

Er du ikke på udkig efter flere redskaber, kan du også være med på den bølgede trend ved hjælp af et glattejern. Alt du skal gøre er at tage en hårlok og varme den med glattejernet et par centimeter fra toppen af hovedet, da der ikke skal for meget volumen øverst. Før derefter glattejernet langsomt ned langs hårlokken, imens glattejernet bøjes henholdsvist den ene og den anden vej. Fortsæt indtil du har været hele håret igennem.

Er du i tvivl om teknikken, så se med nedenfor, hvor hårstylist Jen Atkin viser, hvordan du får de skødesløse bølger med et glattejern.

Den danske styling

Det såkaldte havfrue-hår er del af en international trend, men vil du sætte et dansk præg på frisuren, så rod lidt rundt i bølgerne, så udtrykket ikke bliver for pænt. Hvor for eksempel amerikanerne er kendt for et mere poleret look, har danske såvel som franske kvinder tilbøjelighed til at vælge et mere underspillet look. Afslut gerne med teksturspray i længderne for at gøre frisuren mere rå og afslappet.