© Anna Stokland

3 tricks, der får din foundation til at se naturlig ud

En foundation skal forskønne, men aldrig ses. Se, hvordan du lægger din foundation, så den skaber illusionen af en naturligt smuk hud

Ifølge flere makeupartister er en af de makeupfejl, vi oftest begår, enten at vælge den forkerte nuance foundation eller at påføre den på en måde, som giver et overmakeuppet look. En foundation skal nemlig lægges, så den forskønner din hud, men samtidig skal det stadig kunne ses, at ansigtet er udgjort af levende hud og ikke bare ren makeup.

Heldigvis findes der et par tips, som vil gøre det meget nemmere at skabe det naturlige makeuplook – selvom du ikke er en professionel makeupartist.

Psst ... Her er makeuptippet Margot Robbie sværger til

Ansigtsmist

Efter du har lagt hele din ansigtsmakeup, bør du altid afslutte med at give huden et par pift ansigtsmist. Det vil få din makeups forskellige teksturer, eksempelvis cremefoundation blandet med pudder-blush, til bedre at blende sammen, og efterlade indtrykket af ægte hud.

Hold siderne rene

Som du måske har hørt før, bør du altid lægge din foundation fra midten og ud. Chancerne for, at du laver kantede overgange fra ansigt til kæbe og hals minimeres, jo mindre farve der påføres i siderne af ansigtet. Ligeledes er det en god idé at holde dig til kun at bruge pudder i centrum af ansigtet, da en mere fugtet omkrans af ansigtet vil give illusionen af en levende og naturlig hud.

Bland op

Næsten alle foundations bliver kun endnu pænere og mere dewy med en dråbe olie eller et serum. Bland foundation og pleje sammen på din håndryg, således at varmen fra din hånd efterfølgende gør det endnu lettere for makeuppen at smelte sammen med din hud.

Vil du ikke blande pleje direkte sammen med din foundation, kan du efter påføring af foundation, tage en lille smule creme eller olie, som du varmer op i håndfladerne og dupper med flad hånd over ansigtshuden. Begge metoder giver en naturlig og glødende hud.