Makeupguide: 4 foundationfejl, du helt sikkert begår
© Stylist Magazine

4 foundationfejl, du helt sikkert begår

Det er et af de mest velkendte produkter, men alligevel er vi mange, der begår disse fejl, som kan give et både uklædeligt og fedtet look

1. Du bruger et for tykt lag

Har du problemer med urenheder, farveforskelle eller pigmentpletter, er løsningen ikke at plastre huden til med et tykt lag foundation. Det vil tværtimod give huden et unaturligt look og minde mere om en maske end om smuk hud.

Foundation skal helst bruges til at fremhæve huden og kun til en vis grad bruges til at udjævne forskelle i hudfarven. Har du mere specifikke problemer, kan du enten bruge en farvekorrigerende primer under din foundation eller dække dine urenheder enkelttvist med en concealer – efter du har lagt din foundation. Det vil give et smukkere look og give indtrykket af ægte hud fremfor en tyk maske.

2. Du bruger den forkerte tekstur

Der findes lige så mange teksturer, som der findes farver, når vi taler om foundation, og derfor er det vigtigt at finde den tekstur, som vil klæde netop din hud.

Har du tør hud, vil en pudret og matterende tekstur sætte sig i de fine linjer og få huden til at se endnu mere tør ud. Har du modsat tendens til fedtet hud, vil en meget fugtende og flydende foundation kun give et endnu mere skinnende look. Prøv derfor nogle forskellige teksturer af, og husk, at det er mindst lige så vigtigt som at finde den rette farve.

3. At tro, foundation vil få dig til at se ældre ud

I mange tilfælde vil den rette foundation faktisk kun gøre dig yngre at se på, fordi den vil udjævne de små farveforskelle og give en mere ensartet hudtone, som vil give indtrykket af yngre hud. Det vigtigste er at finde en tekstur, som ikke er for tør, og som sætter sig i dine fine linjer og folder, fordi det vil fremhæve dem.

4. At lægge alting – overalt

Ligesom ved det første punkt, så er tricket til en smuk base ikke at være for generøs med laget af din foundation eller at lægge den i hele ansiget. Læg den kun, hvor du har brug for den, ligesom du heller ikke behøver at lægge pudder overalt.

De fleste har kun brug for pudder i T-zonen, hvor man har tendens til at fedte lidt mere. Tricket til smuk makeup handler faktisk om at lægge så lidt som muligt og at arbejde hvert lag godt ind i huden, inden du lægger det næste lag. Små tynde lag er også tricket til en mere holdbar makeup – og det gælder også for øjen- og læbemakeup.