Tyk foundation, beskidte makeuppensler og udtørret mascara: 5 makeupfejl, du skal stoppe med
© Anna Stokland

5 dårlige makeupvaner, du skal stoppe med

Slip af med urenheder, rødmen og irriteret hud. Vi lister fem fejl, du begår foran spejlet

Når du alligevel bruger tid på at lægge makeup, er det en skam ikke at gøre det ordentligt.

Få et overblik over fem dårlige vaner, som du bør justere, hvis du ønsker en flot og bakteriefrimakeup.

1. Du lægger kun et tykt lag makeup

Har du rødmen, uren hud eller pigmentpletter vil mange have tendens til at forsøge at dække huden ved at lægge ét kraftigt lag foundation i hele hovedet. Denne vane skal du skrotte nu og i stedet bygge din dække op med flere små lag.

Har du eksempelvis kun urenheder på hagen, behøver du jo ikke lige så meget dække på kinder og pande. Sørg derfor for at tænke over, hvor du behøver mere eller mindre dække.

Efter du har lagt dine tynde lag foundation, så gå ind og læg concealer enkeltvist på dine problemområder. Det vil give en mere naturlig tekstur i stedet for en maskeeffekt, som ét tykt, lag makeup desværre kan give.

Husk også, at din øjenmakeup og din læbefarve vil blive langt pænere, hvis du langsomt bygger farven op med flere små lag, hvilket også vil give en mere holdbar makeup.

2. Du puster på dine makeuppensler

Når du dypper penslen i enten rouge eller pudder, vil der oftest komme for meget produkt på penslen, hvilket mange fjerner ved at puste på børsten.

Men det er et stort no-go at fjerne overskydende farve på denne måde. Ved at puste på penslen vil du nemlig overføre en masse bakterier til din pensel, som vil ende på din hud – og det kan som bekendt give urenheder og betændelse.

Så husk at slå eller ryste farven af penslen, og vi behøver vel ikke at minde dig om, at penslerne skal vaskes?

3. Du går i seng med makeup på

Dette er en af de største fejl, som rigtigt mange af os stadig begår – især efter en vild bytur, hvor man dagen efter vågner op med beskidt hud, sammenklistrerede øjenvipper og en halv kebab i hånden.

Kebabben kan vi ikke ændre på, men husk nu at få vasket den makeup af. Sker det kun en gang imellem, går det nok, men er du en af dem, der ofte går i seng med makeup på, kan den dårlige vane medføre både urenheder, rød og irriteret hud, samt aldring før tid.

Stil eventuelt nogle vådservietter frem ved dit natbord inden byturen – men husk at bruge dem på den rigtige måde. Ved at rense huden hver aften, vil den også tage meget bedre imod næste morgens nye lag makeup.

4. Du glemmer at fugte huden, inden du lægger makeup

Hvem drømmer ikke om at have en smuk og fejlfri hud, hvilket oftest er nemmere at opnå med en god foundation og lidt concealer. Men selv den bedste og dyreste foundation vil give et ærgerligt resultat, hvis den bliver lagt på tør hud.

Derfor skal du altid huske at lægge et godt lag fugtighedscreme, inden du lægger din makeup, da det vil give et langt flottere resultat og gøre det meget nemmere at skabe illusionen af fejlfri hud.

Eksempelvis er cremen Lait crème concentre fra Embyolisse blevet rost af alverdens makeupartister og modeller for at være den bedste, fugtende base, du kan lægge, inden du påfører din makeup.

Laitcrème concentre, Embyolisse hos Magasin.dk 199 kr.

5. Du pumper din mascarabørste op og ned i mascarahylsteret

Du vil så gerne have tykke og fyldige vipper, og i din iver for at få ekstra meget mascara på mascarabørsten har du, ligesom mange andre kvinder, en tendens til at pumpe børsten op og ned i mascarahylsteret.

Det er en uvane, du skal lægge fra dig med det samme. Ved at pumpe mascaraen op og ned får du ikke nødvendigvis meget mere produkt på børsten, men du får til gengæld pumpet en masse luft ned i hylsteret, hvilket udtørrer din mascara og forkorter dens levetid markant.

Prøv i stedet at dreje børsten rundt langs indersiden af din mascara. Således vil du også få mere produkt på børsten uden at forkorte din elskede mascaras levetid.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!