Eyeliner: Sådan lægger du den perfekte eyeliner
© Wenn.com

5 geniale tips til at lægge den perfekte eyeliner

Eyelineren er en svær kunst at mestre, men vores fem råd gør det meget lettere at lægge den perfekte streg

Eyeliner a la Alexa Chung. Hvem drømmer ikke om at gøre det britiske stilikon efter og lægge samme smukke eyeliner som hende? Dog har mange svært ved at mestre den flydende eyeliner og særligt den buede streg, som ender i en winged eyeliner.

Det er der heldigvis råd for, og nedenfor har vi samlet de fem tricks, der gør det meget nemmere at lægge den perfekte eyeliner.

Find dit foretrukne eyeliner-tip her, og gå i gang med at 'wing it' med enten filtpen eller gel-liner.

Kend den magiske rækkefølge

Først og fremmest skal du kende rækkefølgen, der vil gøre det nemmere at lægge en smuk eyeliner.

Læg først eyeliner langs din øverste vippekant. Sæt derefter eyelineren ved din ydre øjenkrog, så den flugter med din nederste vippekant, og tegn derfra en opadgående skrå tynd streg. Stop, når du føler, at stregen har en passende længde.

Forén denne streg med den langs øjenvippekanten, og fyld derefter eylinervingen ud, alt efter hvor dramatisk du ønsker, din winged eyeliner skal være.

Lav en hjælpestreg til din eyeliner

Gør det nemmere for dig selv ved at starte med en hjælpestreg, som du lægger med en øjenskygge eller en kohl-eyeliner. Når du har tegnet dig frem til den perfekte vinge, lægges den flydende eyeliner henover hjælpestregen. Sådan får du nemt en perfekt winged eyeliner,

Start med tape

Dette trick virker måske lidt skørt, men vi lover, at det vil gøre det superlet for dig at lægge en perfekt lige eyeliner.

Sæt tapen, så den flugter med kanten af din underste vippekant og med retning mod slutpunktet af dit bryn. Sæt derefter et stykke tape ved det andet øje, og sørg for, at de to stykker tape sidder ens. Tegn din streg langs tapen, og fjern tapen igen, når eyelineren er helt tør.

Du kan du også nøjes med at holde et stift stykke papir op til øjet og tegne din winged eyeliner efter det.

Brug makeupvatpinde, når du lægger eyeliner

Investér i makeupvatpinde, som har en spidsere ende end normale vatpinde. De er altid gode at have klar, hvis du skulle tegne forkert, eller skal korrigere spidsen af din winged eyeliner.

Begynd baglæns

Hvis du allerede ved, hvor din eyelinervinge skal ende, er det faktisk nemmere at starte eyelineren ved slutpunktet og så tegne ned mod din øjenvippekant. Gerne med et hjælpepapir eller tape, hvis du stadig er lidt usikker på hånden. På den måde får du en lige og flot winged eyeliner.

Tre gode eyelinere

Med disse råd bliver det en del lettere at lægge din eyeliner, uanset om du vælger en eyeliner med filtpen, gele og pensel eller en firkantet eyeliner-applikator, og nedenfor har vi samlet vores tre eyeliner-favoritter.

Eyeliner og winged eyeliner.

Eyeliner: Artliner eyeliner, Lancôme 212 kr. Kan købes her. // Eyeliner: L’Oréal super liner gel i pure black, L’Oréal Paris 100 kr. Kan købes her. // Eyeliner: Cat eye ink i intense black, Pixi Beauty 139 kr. Kan købes her.