Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

17340 © Anna Stokland

5 makeupfejl, du skal stoppe med i 2020

Skønhedsredaktøren guider til de fem makeupfejl, flest begik i 2019 – og hvordan du med simple vaneændringer kan lægge en fejlfri makeup.

Efterhånden er de fleste bevidste om, at din foundation aldrig må være mørkere end din hudtone.

Det var i mange år en udbredt uvane, som langt om længe er ved at være udryddet, men med tidens nye makeuptendenser og produkter følger nye udfordringer.

Derfor guider Costumes skønhedsredaktør, Marie Alkestrup, til sidste års mest gængse makeupfejl, og giver enkle løsningsforslag, så du er sikret en smuk makeup gennem 2020.

Du lægger din highlighter forkert
1 / 5

Du lægger din highlighter forkert

“For et par år tilbage blevstrobing en kæmpe makeupsucces i ind- og udland. Det betød, at alle kom på fornavn med den glimtende highlighter, som fanger lyset, og gør dig langt friskere at se på. Dog glemmer mange at tone highlighteren ordentligt ud, hvilket resulterer i kraftige glimmerstriber frem for blidt oplyste områder af ansigtet.”

Vaneændring:

“Drop striben. Highlighter helst skal ligne, at det kommer som en naturlig glød indefra. Vær derfor ekstra omhyggelig med at tone makeuppen ud, når den involverer en glitrende highlighter i fast form eller flydende creme.”

Diorskin nude luminizer i 06 holographic glow, Dior hos Matas.dk 340 kr.

Du tegner dine bryn for kraftigt op
2 / 5

Du tegner dine bryn for kraftigt op

“Det kan være virkelig flot med en markering af brynene, så længe det gøres naturligt. Du får det bedste resultat ved at udfylde huller i brynene frem for at forsøge at tegne en helt ny form. Det gælder især for den del af brynet ved den indre øjenkrog, som mange kommer til at tegne op med enten runde eller firkantede ender.”

Vaneændring:

“Vil du være sikker på et flot resultat, bør du farve med fjerlette strøg, og undgå at tegne en direkte form. Giv derfor den originale brynpen en pause, og prøv i stedet en skumapplikator, hvis tynde form automatisk gør det umuligt at fylde for meget farve i brynene.”

Shape and shade brow tint i taupe, Mac hos Matas 170 kr.

Du bruger den forkerte bronzer
3 / 5

Du bruger den forkerte bronzer

“Bronzeren er et populært makeupprodukt herhjemme, fordi den giver solkysset glød på ingen tid. Men den eftertragtede glød kan ende ud i et unaturligt resultat, hvis du bruger den samme bronzer hele året rundt. Om vinteren er vores hud af gode grunde blegere end om sommeren, og derfor skal din bronzer også være lysere, hvis du vil være sikret pæn glød.”

Vaneændring:

“Vælg derfor en lysere bronzer om vinteren, som for eksempel en fra Chanels Les beiges-serie, der kommer i et stort udvalg af lyse toner.”

Les beiges healthy glow luminous colour i medium light, Chanel 420 kr.

Du lægger ikke din eyeliner helt ned til vippekanten
4 / 5

Du lægger ikke din eyeliner helt ned til vippekanten

“En eyelinerstreg indrammer øjet og giver smuk blikfang, hvis den lægges rigtigt. Lægger du ikke din eyeliner helt ned til vippekanten, vil dit øje derimod syne mindre, og du får ikke glæde af dens vippeforlængende effekt.”

Vaneændring:

“Brug lidt mere tid på at arbejde farven ned mellem vipperne, så du kan nyde et endnu flottere og vippefremhævende resultat. Et godt tip er desuden at øve dig med en kohl, inden du bruger den flydende eyeliner, da en cremet kohl er en del nemmere at arbejde med.”

Glide-on eyeliner i 172 black, Nilens Jord hos Magasin.dk 99 kr.

Din mascara klumper
5 / 5

Din mascara klumper

“De sammenklumpede vipper kan skyldes, at mascaraen er for gammel, men det kan også være måden, du bruger den på.

Lægger du for mange friske lag ovenpå hinanden, vil vipperne klumpe, især ude i enderne, hvilket får dine vipper til at se mere afstumpede end lange ud.”

Vaneændring:

“Vil du lægge flere lag, skal du lade hvert lag tørre et par sekunder, før du igen fører mascarabørsten igennem vipperne. Vælg desuden en mascara med en gummiapplikator frem for nylonhår, da de som udgangspunkt er bedre til at adskille vipperne og minimere chancen for klumper.”

Volume million lashes I black, L’Oréal Paris hos Matas.dk 100 kr.

Mere om Makeup? Få Costumes nyhedsbrev