© Ann-kristin // @miildbeauty

Allergivenlig makeup du skal kende

Du skal ikke nødvendigvis lide for skønheden. I hvert fald ikke, hvis du spørger disse tre makeup mærker, der hverken vil gå på kompromis med kvalitet eller velvære, hvis du døjer med allergi.

Mød herunder tre makeup mærker, der vil gøre op med mantraet "man skal lide for skønheden", og som hver dag kæmper for at udelukke allergener i deres produkter, og gøre skønhed til allemandseje.

De tre mærker har i den forbindelse gjort det til deres varemærke at lave skønhedsprodukter, der går ind for allergi-certificeringer og med forbehold, hvor selv multi-allergikere kan være med. Heldigvis har de mange forbehold ikke været et kompromis i forhold til produkterne, som alle er i højeste kvalitet - endda til en fornuftig pris.

De tre skønhedsmærker er:

© @lavindecph

Lavinde Copenhagen: Allergivenlig skønhed indefra og ud

Det prisvindende skønhedsmærke Lavinde Copenhagen har siden 2016 sigtet efter at lave allergivenlige hudplejeprodukter og kosmetik uden parabener og parfume. Lavinde har som én af de få opnået den nordiske 'Asthma Allergy Nordic' certificering, der symboliseret med en blå krans. Med dette mærke er det nemt for allergikere, gravide, ammende og de, som generelt bare ønsker at undgå potentielt allergifremkaldende ingredienser, at vælge allergi-sikre produkter.

© Ann-kristin // @miildbeauty

Miild: Økologisk makeup med fokus på miljø og natur

Idéen til det danske skønhedsmærke Miild opstod hos makkerparret makeup-artisten Trine og multiallergikeren Tanja, der savnede allergivenlig makeup, uden at de følte at skulle gå på kompromis med kvaliteten. Duoen har udover allergivenligt makeup, gjort det til deres mission, at insistere på transparens i den kosmetiske verden. Alle produkterne er certificeret hos AllergyCertified, Svanemærket og ECOCERT.

© @sandstonescandinavia

Sandstone Scandinavia: Parfumeri makeup i høj kvalitet

Som far til tre teenagepiger, der hver dag brugte kosmetiske produkter, ville grundlægger Jesper K. Hansen, der selv har udviklet parfumeallergi, gerne undgå det samme for sin familie. Derfor grundlagde han Sandstone Scandinavia, der i tæt samarbejde med Allergy Certified arbejder for at sikre hudvenlige og parfumefrie produkter.