BB- og CC-cream: Alt, du skal vide

Døjer du med urenheder eller en trist teint? Så bør du droppe din tykke foundation, og i stedet gå efter de lettere og mere naturligt udseende BB- og CC-creams

BB cream og cc cream makeup og foundation © Zara
1 / 6

Har du fået smuk sommerfarve og fregner på kinderne, er det synd at dække det hele til med et tykt lag makeup. Derfor springer mange helt makeuppen over i sommermånederne, men vil du gerne have bare lidt dække, bør du i prøve de smarte BB- og CC-creams. De kan bruges til en dag på stranden eller en festlig aften, da deres tynde konsistens giver naturlig dække, samtidigt med at huden plejes og tilstoppede porer afhjælpes.

Hvorfor er BB- og CC-creams smarte?

Både BB- og CC-creams er oftets så plejende, at de kan gøre det ud for din almindelige dagcreme. Dermed sparer du også tid, da du nu får både makeup og dagcreme i ét produkt.

BB- eller CC-cream?

Hvad er BB-cream:

BB står oprindeligt blemish balm, og denne er endnu tyndere i konsistensen end en CC-cream. En BB-cream fungerer som en farvet dagcreme, og giver dække uden at tilstoppe porerne takket være ingredienser som salicylsyre, der plejer og dæmper uren hud.

Hvad er CC-cream:

CC står for color control, og er velegnet til dig, der enten har problemer med rødmen, farveforskelle eller en trist hudtone. En CC-cream indeholder farvekorrigerende ingredienser, sådan at din hudtone udjævnes eller korrigeres, uden at det kræver et tykt lag foundation. En CC-cream er dog mere dækkende end en BB-cream, men indholder modsat en traditionel foundation langt mere pleje.

Har du lyst til at prøve en smart BB- eller CC-creams, får du her vores fem favoriter.

dior makeup bb cream
2 / 6

BB-cream til dig, der ønsker frisk og glødende hud

Glød, liv og fugt til kinderne er kodeordene for Diors lækre BB-cream, der efterlader dig med en fløjsblød overflade og naturlig dække, samtidigt med at huden beskyttes med faktor 30.

BB-cream: Hydra life bb creme spf30, Dior hos Magasin.dk 460 kr.

CC cream fra Yves Saint Laurent
3 / 6

CC-cream til dig, der ønsker solkysset glød

Den slanke tube fra YSL byder på CC-cream, der giver huden et skær af sund kulør og flot glød. Den er desuden dækkende nok til at udviske mindre urenheder og kommer i tre forskellige nuancer.

CC-cream: Top secrets cc i apricot, YSL hos Magasin.dk 395 kr.

BB cream fra Klairs
4 / 6

BB-cream til dig, der ønsker mere dække

Denne BB-cream har lækker konsistens som en nærende ansigtscreme, men byder samtidigt på god dække og farve, der tilpasser sig din egen hudtone for et flot og meget naturligt resultat.

BB-Cream: Illuminating supple blemish cream, Klairs hos Glowid.dk 227 kr.

Cc cream
5 / 6

CC-cream til dig, der vil dæmpe en rød hud

Døjer du med rødmen eller rosacea kan det være svært at finde pleje, som dækker og samtidigt ikke irriterer og forværrer din huds tilstand. Denne milde CC-cream er netop udviklet til at dæmpe den rødmende hud med en sensitiv formel og en farve, der passer alle.

CC-cream: Rosaliac cc creme, La Roche-Posay hos Magasin.dk 205 kr.

Maybelline bb cream
6 / 6

BB-cream til dig, der ønsker at afhjælpe fedtet og uren hud

Fedter huden meget i løbet af dagen, kan det også give tilstoppede porer, men med Maybellines BB-cream efterlades huden med en mat overflade, og porerne udrenses med indhold af salicylsyre.

BB-cream: Dream matte bb, Maybelline hos Zalando.dk 69 kr.

Mere om Makeup? Få Costumes nyhedsbrev