© Petra kleis

Bliv klar til den store dag med Anne Mønsted

Kom med til Costumes tidligere skønhedsredaktørs bryllupsforberedelser, og få de bedste ekspertråd til både hud, hår og makeup

Minimalistisk boheme-brud

I slutningen af juli blev Costumes (nu forhenværende) skønhedsredaktør gift. Festen var afslappet og hyggelig i hendes sommerhushave i Tisvilde. Menuen bød på burger og gode drinks, og looket var nordisk minimalisme tilsat lidt glam og blonder.

Key makeupartist for Maybelline New York, Marie Thomsen, sørgede for, at hår og makeup spillede fint sammen med kjolens feminine blonder og Annes mange fregner.

Anne Mønsted deler her, hvordan looket tog form, forud for den store dag.

Psst ... Skal du snart giftes, så må du ikke gå glip af disse 5 brudetrends

© Petra Kleis

2 måneder før

“Meget skal først gøres på dagen, men der er nogle få ting, det er smart at være på forkant med. For eksempel skal håret, efter min mening, hverken være helt nyfarvet eller nyklippet, da det er pænere efter et par måneder, når det er “gået til” og farven har fået lidt naturlig bund.

Jeg fik lyse striber i toppen af den dygtige Sanne Bidstrup hos Studio Cim Mahony i Bredgade i København, som er den smukkeste salon i hele byen med den sødeste salonhund, Elvis."

Dagene op til

Self tanning tinted mousse i medium, Vita Liberata hos Matas.com 219 kr. // Super stay gel nail color i rose poudré, Maybelline 60 kr. (forhandles hos Matas)

“Sommeren er utilregnelig i Danmark, så man kan ikke regne med, at kuløren bliver serveret fra en klar, blå himmel. Så i dagene op til brylluppet eksfolierede jeg mine ben og smurte dem ind i selvbruner. Mit favoritmærke er Vita Liberata, og denne gang prøvede jeg deres Tinted mousse, som giver øjeblikkelig farve. Virkelig anbefalelsesværdig.

Neglene ordnede jeg aftenen inden, så det kunne gøres i ro og mag, og hvert lag fik god tid til at tørre. Jeg valgte den sarte farve, Rose poudré, fra Maybellines Superstay-lakker. Farven er elegant og får neglene til at stråle uden at være dominerende, og så passer den perfekt til en hvid kjole."

Tanker om makeuppen

© Petra Kleis

“Jeg er ikke vant til at gå med meget makeup, så bryllupsmakeuppen måtte hverken være tung eller for dramatisk. Jeg ville egentlig gerne bare ligne mig selv i en lidt flottere version. Da jeg har fregner i hele hovedet, er det vigtig, at huden ikke dækkes fuldstændig, men stadig kan fornemmes – og gerne med en ’dewy’ og fugtet overflade. Og så kan jeg godt lide accentuerede kindben med highlights og en varm glød i huden. Makeupartist, Marie Thomsen, fokuserede derfor på en let makeup med Satin liquid foundation, bronzer og highlights på kindbenene med Maybellines Strobing sticks. Derudover havde jeg en pudder liggende klar, så jeg kunne duppe den skinnende T-zone i løbet af aftenen."

Øjenåbner

© Petra Kleis

“Mine øjenlåg er til den tunge side, så jeg går sjældent med øjenskygge, og hvis jeg gør, skal farven være lys og diskret. Marie gik derfor efter at lave et nude smokey eye-look tilsat highlights med den samme strobing stick, som også blev brugt til kindbenene.

Vipperne blev bukket og fik to lag mascara, og så blev mine bryn friseret med min yndlingsmascara til brynene, som jeg bruger hver dag året rundt."

Hår der holder hele natten

© Petra Kleis

“Håret bør vaskes allerede dagen før, så det ikke er ”alt for rent” og dermed svært at sætte. På selve dagen blev mit hår børstet igennem, rullet op på curlere, og så blev der krammet Limesoufflé i fra Less is More, for at bevare bølgerne. Bunden blev touperet let og fik et sprøjt med hårsprayen, så det kunne holde hele natten. Og det gjorde det.”

Sidste finish

© Petra Kleis

Color sensational lipstick i iced caramel, Maybelline 80 kr. (forhandles hos Matas.dk)

“Læbestift finder sjældent vej til mine læber, men jeg har for nyligt fundet ud af, at rosa og nude farver er ret så klædelige og pynter, uden at man ser sminket ud.

Marie valgte den helt rigtige – nemlig nuancen iced caramel. Den så meget naturlig ud og matchede endda neglene.”

Drømmekjolen

Sko, Gucci hos Mytheresa.com ca. 4.095 kr.// Kjole, Rodebjer (kan købes fra september af)

“Jeg var igennem et utal af variationer, før jeg fandt KJOLEN, og da jeg fik den på første gang, var jeg ikke et sekund i tvivl. Den var akkurat, som jeg havde forestillet mig i hovedet: Enkel, smuk og behagelig at have på, og så var det ikke en klassisk brudekjole, der kun kunne bruges denne ene dag.

Designeren bag hedder Rodebjer, og faktisk er kjolen fra hendes efterårskollektion, så fra september når den kommer i butik, kan andre også få glæde af den. Blev gift i flade sandaler og skiftede til disse glimmerbanditter fra Gucci, da der skulle danses.”

Sådan får du looket:

© Petra Kleis

Få Anne Mønsteds smukke brudelook med denne enkle makeupguide.

1) Klargør huden med fugtighedscreme eksempelvis Embryolisses Lait-crème concentré

2) Påfør Dream smooth primer for ekstra holdbarhed samt en god base for din foundation. Dernæst påføres Dream satin liquid foundation.

3) Dæk mørke rande og uønsket rødme med Dream lumi touch concealer

4) Brug Dream mat powder i T-zonen for at fjerne uønsket shine

5) Læg contour under kindben, i rundingen af panden og under kæbebenet med Master v contour.

6) Dup så highlighteren, Master strobing stick, på kindben, næseryg, amorbue samt i øjenkrogen og under brynet.

7) Kom lidt Face studio blush i farven ‘cosmopolitan' på det højeste punkt på kinderne, når du smiler.

8) Påfør den medium brune øjenskygge fra Blushed nudes-palletten rundt om hele øjet, og ton skyggen udefter og opad. Under øjet tones kun ganske let.

9) Brug Rocket volum express waterproof mascara på vipperne, og læg gerne to lag mascara for ekstra intensitet.

10) Brynene børstes på plads i opadgående bevægelser og får tilført ekstra farve med Brow drama i farven medium.

11) Dup Color sensational lipstick i iced caramel på læberne for en smuk, naturlig læbefarve og brug eventuelt lidt læbepomade i en neutral farve for ekstra glans.