Wenn.com
© Wenn.com

Costume tester skørt makeuptip, som har taget internettet med storm

Ifølge modellen Emily Ratajkowski skulle det give et meget friskere udseende på kun 1 minut. Vi har testet det, og resultatet overrasker.

Indrømmet: Du skal ikke tro alt, hvad du læser online. Det betyder også, at mange af de skønhedstips, der florerer på internettet, ikke nødvendigvis skal prøves af derhjemme.

Men er afsenderen en af verdens mest efterspurgte modeller, er der måske god grund til at lytte. Det gjorde vi i hvert fald, da modellen Emily Ratajkowski i sommeren 2020 afslørede sit hemmelige makeuptip til at se friskere ud.

Tippet, der går ud på at duppe rød læbestift på næsen, er allerede blevet et hit online, og derfor var skønhedsredaktør Marie Alkestrup naturligvis nødt til at efterprøve, om tricket virkelig gør en friskere at se på. Se og læs om resultatet nedenfor.

Morgenfrisk på 1 minut med læbestift-tricket

Emily Ratajkowski delte sit lette tip til misundelsesværdig glød og et friskere udseende i en Instagram-story, hvor hun sagde: ”Jeg havde et zoom-møde her til morgen, så derfor ville jeg se nogenlunde anstændig ud.”

Til dette formål lægger hun concealer under øjnene, mørk contouring ved kindbenene og til sidst rød læbestift, som hun dupper over kinderne og dernæst næseryggen, hvilket ser overraskende godt ud. Efter Ratajkowskis video har makeuptippet cirkulereret online under navnet the lipstick trick (læbestifts-tricket). Et trick, vi tester i videoen nedenfor.

Sådan gør du

  • Gå efter en læbestift i farven postkasserød, da denne nuance bedst matcher den farve, huden får efter en frisk løbetur eller en halv time i solen.
  • Vurder selv, om læbestiften skal være mat eller cremet. Begge varianter fungerer fint. Er din hud til den olierede side, kan du have fordel af at vælge den matte farve, og er du omvendt vild med et dewy udtryk, så brug en cremet farve.
  • Husk at starte forsigtigt ud med så lidt farve som muligt, da det er nemmere at bygge på end at fjerne farve igen.
  • Læg desuden ikke læbestift på næsetipppen, kun på næseryggen, og sørg for at duppe farven godt ud på kinder og næse.

Det synes skønhedsredaktøren om læbestift på næsen

“Med en vis skepsis dupper jeg den røde læbestift på næseryggen, hvor det helt ærligt ser lidt skørt ud. Heldigvis bliver min skepsis gjort til skamme, da jeg derefter dupper den røde læbestift ud over kinderne. Tilsammen giver røde kinder og næseryg et sommerfriskt udtryk, som efter en løbetur eller en solbadning. Udover at give fornyet glød føler jeg også, at jeg ser lidt yngre og mere frisk ud, og mine kollegaer er overvejende enige i denne betragtning. En kollega synes, at jeg ser lige lovlig rødmosset ud, mens resten godt kan se det smarte i at bruge læbestift-tricket.“

Ville jeg bruge tricket igen?

“Ja. I hvert fald om sommeren, hvor jeg også får lidt fregner, som spiller meget fint sammen med de rødmende kinder og næseryg. Det er et trick, som jeg vil benytte på trætte sommermorgener, hvor jeg har brug for at se lidt friskere ud og kun har fem minutter til at gøre mig klar.”