makeup er skadeligt for huden og giver rynker
© Anna Stokland

Derfor må du ikke bruge makeup hver dag

Ved du, hvad der sker, når du bruger for meget makeup?

Spørger du undertegnede, findes der næsten ikke noget bedre end makeup, fordi det på få minutter kan gøre dig frisk og veloplagt at se på – på trods af manglende skønhedssøvn. Desværre har den elskede foundation, din vippeforlængende mascara og altdækkende concealer nogle uheldige bivirkninger for hud og helbred.

Psst ... Her er verdens bedste mascara

Du får tilstoppede porer

Har du nogensinde følt, at huden ikke kan ånde efter en lang dag iført foundation, blush og highlighter, er det ikke helt forkert. Din foundation og blush kan nemlig være med til at tilstoppe porerne, hvilket på sigt giver mørke porer og urenheder. Det er især ingredienserne silikone og kokosolie, hvilket meget naturlig makeup består af, som har tendens til at tilstoppe huden. Det betyder dog ikke, at du skal lægge makeuppen helt på hylden. Prøv i stedet at indføre nogle foundation-fri dage, og husk at rense skidt og makeup af huden hver aften, ligesom du bør bruge en udrensende lermaske en til to gange om ugen.

Du kan blive syg

Det er ikke for sjov, at anbefalingen lyder på at skifte din mascara ud hver tredje måned. Det skyldes, at al makeup, som kommer i direkte kontakt med øjnene, øger chancerne for infektion. Det kan nemlig ikke undgås, at der begynder at dannes bakterier i din mascara – allerede fra første dag, du bruger den. Jo længere et produkt har været åbnet, desto mere tid har bakterierne til at boltre sig. Derfor bør du være meget omhyggelig med hygiejnen og sørge for at vaske pensler, skifte mascaraen ud i tide, holde pauser og altid smide gammel makeup ud.

Du kan få flere rynker

Øjenskygge, concealer, vippebukker og brynfarve. Hver dag hiver og slider du i huden, når øjenmakeuppen skal lægges. Og selvom der kun er tale om nogle få strøg hver morgen, bliver det samlet set til en del hiveri i den sarte hud omkring øjnene, hvilket på sigt manifesterer sig i permanente rynker. Huden omkring øjnene er nemlig tyndere end i resten af ansigtet, og derfor er der god grund til at huske de blide bevægelser, når øjenmakeuppen skal påføres – og måske at holde en pause fra øjenmakeuppen en gang i mellem.