Rougebørster, foundationpensler og eyelinerpenslen: Derfor skal du altid rense makeuppenslerne
© Vogue

Derfor skal du altid rense makeuppenslerne

Vasker du ikke dine pensler, kan det have konsekvenser for både din hud, dine makeupprodukter – og faktisk også din pengepung

Du ved nok godt, at du skal rense dine pensler, men ved du egentlig, hvorfor det er så vigtigt at gøre?

Der findes nemlig ikke blot en, men hele tre vigtige grunde til, at du skal huske at rense penslerne med vand og shampoo mindst en gang om ugen.

1. Bakterierne

Brug lige to sekunder på at overveje, hvor mange bakterier, der faktisk kommer på dine pensler i løbet af en dag. Listen tæller blandt andet bakterier fra din hud, dine fingre og din makeup. Og puster du overskydende produkt væk fra eksempelvis din rougebørste, kan du også tilføje bakterier fra munden til listen af skidt, der kommer på dine pensler dagligt.

Alle disse bakterier vokser hurtigt, især i de pensler, du bruger til at lægge flydende produkter med, såsom din foundation- og concealerpensel.

Disse bakterier kan give urenheder – og øjenbetændelse, hvis du er rigtig uheldig. Så døjer du i forvejen med besværlig hud, er her i hvert fald et sted, hvor du kan sætte ind over for dine hudgener.

2. Du får en pænere makeup

Rene pensler vil faktisk også gøre det langt lettere at lægge en pæn makeup. Ved brug af en ren pensel vil du nemlig ikke få blandet din friske makeup med gamle indtørrede rester fra penslen, hvilket kan efterlade et tykt og ‘kaget’ lag makeup på huden.

3. Du sparer penge

Gode pensler er ikke billige, og derfor er det virkelig ærgerligt ikke at bruge lidt tid på at rense dem, da det vil øge dine makeuppenslers levetid betydeligt. Så husk, at den ugentlige vask er godt givet ud for både din hud, dine produkter og dine pensler.

Vil du gerne blive bedre til at rense dem, så husk at bruge en mild shampoo. Læg dem derefter til at tørre på et håndklæde, hvor penselhovederne vender nedad, så vandet bedre kan løbe af dem.

Bruger du en makeupsvamp, skal den helst renses efter hver eneste gang, du har brugt den, fordi bakterierne vokser endnu hurtigere på en fugtig makeupsvamp.