Makeup og karriere: Drop disse 4 makeupvaner, og bliv succesfuld
© Anna Stokland / Unique SS17

Drop disse 4 makeupvaner, og bliv succesfuld

Vil du gerne frem her i livet? Ny forskning viser, at der findes nogle makeupvaner, som kan være med til at hæmme din succes

De fleste danske kvinder bruger en form for makeup hver eneste dag, nogle gange for at fremhæve sine bedste træk, andre gang som et festligt pift til fredagens look. Men det er nok de færreste, der tænker over i hvor høj grad makeup kan være med til at forme andres opfattelse af os.

Faktisk kan makeup være med til at efterlade både et mere eller et mindre positivt indtryk hos de mennesker, vi møder. Eksempelvis viser et studie fra 2016, at kvinder, som bruger mere tid på at pleje sig selv og gøre sig klar, tjener 20 procent mere, end de kvinder, som ikke bruger makeup.

Det er uden tvivl uretfærdigt, at makeup yder indflydelse på succes, men hvis du gerne vil booste din karriere, er her fire makeupråd baseret på nyere forskning, som vil gøre vejen til succes lidt lettere.

Psst ... Her er de 7 makeupprodukter, du sagtens kan og bør spare penge på

Farvel til mat læbestift

Hvis du ønsker at gøre dig positivt bemærket, skal du droppe den moderne, matte læbefarve til fordel for en mere skinnende gloss, som faktisk er på vej tilbage her i 2017.

En undersøgelse foretaget af Proctor & Gamble i 2011 viser, at jo mere skinnende læber og øjne en person har, jo mere tiltro har folk til vedkommendes kompetencer. Så næste gang, du skal til et vigtigt møde, er det måske bedst at lade den matte læbefarve blive hjemme i skuffen.

Skift læbepomade ud med læbefarve

De fleste kender nok følelsen af at føle sig mere selvsikker med læbestift på, især i en flot rød nuance. En undersøgelse foretaget af forskere fra Harvard viser, at læbestift ikke bare kan få den enkelte til at føle sig mere selvsikker, men også få andre til at opfatte personen som mere selvsikker. Måske er det forklaringen på Nooras appel?

Resultatet bygger på et studie af kvinder, som bar læbestift fire eller flere dage ugentligt på deres arbejde. De kvinder, som ofte havde læbestift på, blev ifølge undersøgelsen set som mere selvsikre end deres kollegaer uden farvede læber. Desuden viste undersøgelsen, at de kvinder, som hyppigt brugte læbestift, oftere besad de vigtige stillinger på arbejdet, og at de havde dobbelt så mange følgere på sociale medier sammenlignet med deres kollegaer.

Læbestift er helt sikkert en favorit blandt selvsikre og succesfulde kvinder, og hvis du tror på mantraet: 'Fake it 'til you make it', så handler det om at finde den glansfulde læbestift frem.

Brug tid på makeuppen

Som sagt viser forskning fra 2016, at kvinder, der bruger mere tid på at ordne sig og ser velplejede ud, også tjener mere på arbejdet. Studiet angav ikke præcis, hvor lang tid de succesfulde kvinder brugte på at gøre sig klar hver morgen, men påviste, at kvinder, som bar mere makeup, føntørrede deres hår og havde velplejede negle tjente 20 procent mere sammenlignet med de kollegaer, som ikke brugte tid på udseendet.

Skal man tro denne undersøgelse, kan det altså give en økonomisk gevinst at droppe snooze-knappen, og istedet stå op og give sig tid til både hår og makeup.

Drop de neutrale farver

I Danmark er vi mange, som er glade for et diskret skønhedslook, men ifølge en undersøgelse fra 2011, ville det være mere fordelagtigt at tage lidt flere chancer med makeuppen.

Undersøgelsen, som blev foretaget af Proctor & Gamble, viser, at kvinder med mere iøjenfaldende makeup blev opfattet som mere kompetente end de kollegaer, der valgte en mere diskret sminke.

Det mere markante makeuplook bliver stort her i 2017, og ved at følge tendensen kan du både være med på moden og opleve mere succes på arbejdspladsen.

ALT DET DU IKKE VIL GÅ GLIP AF