Guldfregner og bølget hår hos Stine Goya AW12.
© Tom Lindboe

Få naturligt og lækkert hår som hos Stine Goya

Modellerne til Stine Goyas show havde fint bølget hår. Marta Spizewska, Wellas chefstylist, giver dig tips til at få looket

Da makeuppen til Stine Goya var meget markant med guldfregner, som blev klistret på alle modellerne, skulle håret ikke være stort og ekstravagant, men skulle derimod 'bare' se naturligt og lækkert ud.

Sådan får du looket
For at få dette look vil jeg (Marta Spizewska, Wellas chefstylist, der stod for håret til blandt andet Stine Goyas show, red.) anbefale, at du starter med at vaske og pleje håret enten med conditioner eller med en lækker hårkur, så du har et godt udgangspunkt. Derefter føntørrer du håret med hovedet nedad, eventuelt med en volumenmousse, så håret får en naturlig fylde. Føntør til det er næsten tørt. Derefter laver du en skarp midterskilning og føntørrer det sidste, så der ikke er alt for mange hår, der stritter for meget.

For at lave de fine bølger, som ikke går hen og bliver til krøller, skal du bruge et stylingjern, som også kan lave krøller. Du skal ikke starte på toppen af hovedet, men først nede i nakken. Du laver de fine bølger ved at tage en sektion ad gangen og starte med at vende stylingjernet den ene vej og køre nedad ca. 8-10 cm. Derefter vender du stylingjernet den anden vej og kører videre ned 8-10 cm, og sådan fortsætter du, til du når spidsen. Når alt håret har fået lavet bølger, skal du lade det køle helt af og derefter rede det igennem et par gange, til hele håret følger den samme struktur.

LÆS OGSÅ: Få fransk rock chick-hår som hos Gestuz - klik her.

Hvis du aldrig før har prøvet at lave bølger eller krøller med et stylingjern, kan du spørge din frisør, næste gang du bliver klippet, om hvordan det gøres - det er ganske nemt, når man først har lært det.