Kan danske kvinder tage æren for TikToks seneste skønhedsbesættelse?

Et look, som længe har domineret i Danmark, er nu blevet ny makeuptrend på TikTok med flere end 81 millioner visninger. Måske er du allerede med på trenden?

Der er snart lige så mange trends på TikTok, som der er TikTok-brugere – men nogle trends er mere vedholdende end andre. Det gør sig også gældende for TikTok-brugernes seneste besættelse, som har været i gang siden november 2021, og som kun ser ud til at vokse sig større med over 82 millioner visninger i dag.

Clean look

I Danmark har vi længe været kendt for at bruge et no makeup-makeup look, som kort fortalt går ud på at lægge makeuppen på en måde, så det ligner, at man nærmest ikke har noget på. Det er både nemt og diskret og et look, som altid dominerer på catwalken under de danske modeuger.

Denne stil har senere spredt sig til udlandet, og stilen lægger nu også til grund for TikToks nye trend 'clean look'. Her har man ligesom med no makeup-makeup kun en anelse makeup på, som for eksempel lidt concealer under øjnene, bukkede vipper uden mascara eller bryngele til at forme brynene, uden at de ser optegnede ud.

Clean look tager dog trenden længere, da det ikke kun omhandler makeuppen, men også hvordan håret skal sidde, hvilke smykker der skal pynte ørerne og tøjet, der udgør dit outfit. Med clean look sætter folk oftest håret i en stram knold med midterskilning, pynter med et par diskrete guldøreringe og lader garderoben bestå af diskrete jordfarver. Hvordan dette look pludseligt er blevet så populært er ikke til at vide, men faktum er, at hashtagget #cleanlook lige nu har over 82 millioner visninger på TikTok.

Få looket

Nøglen til looket er velfugtet hud, ingen eller næsten ingen mascara, en anelse bronzer til at fremhæve kindbenene, balm på læberne og velfriserede bryn. Håret skal deles i en midterskilning og sættes i en lav, stram knold.

Vil du have et gennemført clean look, skal outfittet som sagt bestå af simple, nedtonede farver, og smykkerne skal være diskrete – på mange måder det look, rigtigt mange allerede praktiserer herhjemme.