makeup sommer mascara
© Anna Stokland

Læg sommerens flotteste makeup på 5 minutter

Mangler du inspiration til makeup, som kun kræver et enkelt produkt og få minutter foran spejlet, er disse look oplagte.

Sommerkulør gør ansigtet lidt friskere at se på og sender humøret i vejret – uanset om farven kommer fra solen eller en selvbruner. En glødende hud er også flot i selskab med makeup, hvor der oftest kun skal lægges en lille smule for at få en stor effekt.

Derfor guider vi nu til tre nemme, men effektfulde look, der kun kræver ét produkt, og som alle kan lægges på under fem minutter.

makeup sommer
© Anna Stokland

Pink læber

Et par pink læber er en ægte sommerklassiker. På grund af dens kølige undertoner klæder den pink farve alle hudtyper, og så gør den tilmed tænderne lidt hvidere at se på. Vælg selv, om farven skal være mat eller glansfuld.

Det skal du bruge:
En pink læbestift. Er du en trænet makeupentusiast, kan du male læberne med en almindelig læbestift, og er du knapt så øvet udi makeupkunsten, kan du prøve kræfter med en flydende formel, som nemt lægges på læberne med den medfølgende applikator.

YSL’s flydende læbefarve tørrer ind til en mat og meget holdbar farve, der kan holde til en langs arbejdsdag eller en festlig aften med masser af drinks.

YSL Tatouage couture liquid matte i fuchsia intime hos Matas.dk, 300 kr.

Sådan gør du:

Læg farven på hele læben, lad den tørre ind i et minuts tid, og læg eventuelt et ekstra lag for en mere intens farve.

Makeup bronzer
© Anna Stokland

Varm bronzer

En bronzer forstærker sommerfarven og kan også lægges på øjenlågene som øjenskygge for et sommerligt og naturligt tone i tone-look.

Det skal du bruge:

En cremet bronzer eller en i fast pudderform. Vælg selv, om bronzeren skal være mat eller med glimmer, så længe du bruger samme produkt på kinder og øjenlåg.

Benefits klassiske bronzer Hoola kommer med egen pensel og fås i flere forskellige nuancer, der alle efterlader et let perlende farveskær på huden.

Benefit Cosmetics Hoola bronzer i hoola hos Sephora.dk, 320 kr.

Sådan gør du:
Læg et par generøse strejf farve på kindben og kinder, og afslut med at lægge farve på hele øjenlåget med fingeren eller en stor pensel. Læg eventuelt mascara på de øverste vipper, eller hold looket endnu mere naturligt ved at droppe de markerede vipper.

Makeup mascara
© Anna stokland

Edderkoppevipper

Klumpede vipper er normalt ikke noget at stræbe efter, men når klumperne er lagt med omhu, er det et overraskende festligt look. Det er derfor en makeup, som gang på gang går igen under de forskellige modeuger, som set på billedet fra Rokhs AW20-show eller hos Gucci, der også har vist looket i en videoguide på deres Instagram-profil.

Det skal du bruge
En sort mascara, gerne en som giver volumen.

Guccis egen mascara er oplagt at bruge til dette look, da den har en meget fugtig formel, som gør, at der kan arbejdes lidt længere tid med de forskellige lag, inden den tørrer ind.

Gucci Mascara l’obscur 285 kr. (Forhandles hos Illum)

Sådan gør du:
Læg mindst fire lag mascara oven på hinanden, og husk at lægge på både de øverste og nederste vipper. Er du ikke tilfreds, kan du altid lægge flere lag. Jo mere mascara på vipperne, desto mere effektfuldt er makeuppen.