Fine guldfregner hos Stine Goya efterår/vinter 2012.
© Tom Lindboe

Makeup hos Stine Goya: Fra idé til show

Hvordan opstod ideen med de fine guldfregner på modellerne til Stine Goyas show? Få svaret her

Jeg (Costumes skønhedsredaktør, Liv Winther, red.) har fulgt Max Factors chefmakeup-artist, Mina Ingerslev, og designer Stine Goya fra ideen om glimtende fregner opstod til det endelig show på Københavns Rådhus under modeugen to uger senere.

To uger før showet:
I Stine Goyas kollektioner og shows er der ofte elementer af guld - ikke mindst på skønhedsfronten, hvor hun er god til at blande en smuk og brugbar makeup med elementer, som løfter looket og forener modellerne med det overordnede tema for showet.
Til forår/sommer 2012-showet havde modellerne guldheste på deres hestehaler, og til efterår/vinter 2012 er det til min store glæde modellernes kinder, der skal prydes med guld.
Jeg er til 'look day', hvor makeup og hår bliver koordineret.
”Jeg har noget med guld,” siger Stine Goya til mig, mens hun kigger på et gammelt billede af Anja Rubik på sin computer.
Ideen med guldfregner kommer fra det gennemgående tema, Edens have, og fregnerne skal være med til at skabe en uskyldig skønhed hos modellerne. Da jeg forlader studiet, har Mina Ingerslev og Stine Goya stadig ikke fundet ud af, hvordan de skal få fregnerne til at fungere, selvom modeugen venter lige om hjørnet.

Kort før showet:
Backstage-området er proppet, og modellerne gør sig klar til gangprøver (den sidste gang de prøver at gå ned ad podiet, inden showet). Det er her, man kan se, om hår og makeup fungerer, som det skal. Modellernes guldfregner er guldperler, der ligger fint henover modellernes kinder. Modellernes øjne er tegnet op med noget, man efterhånden kan betegne som en typisk Stine Goya-signatur, bronze og guld.
”Vi har limet cirka 750 guldperler på modellerne. De er sat fast med vippelim, og det holder virkelig godt,” siger Mina Ingerslev til mig.
”Det har jo været rigtig koldt, både herinde på rådhuset og udenfor, så modellernes hud har været rigtig glad for, at vi har brugt en meget rig foundation med en blød serum (Ageless elixir 2 in 1 foundation fra Max Factor).”

Tip:
Vil du have drømmende og sofistikerede øjne som modellerne til Stine Goya, så prøv at kombinere en brun mascara og en gylden øjenskygge.

Foto: Tom Lindboe