Anne Staunsagers makeup. © costume.dk

Makeupartist Anne Staunsager: Se min skønhedsdagbog

Den respekterede danske makeupartist deler sin uge med dig. Læs med, når hun arbejder med en supermodel og lægger makeup på Lene fra Aqua

Mandag

Anne Staunsager er en af Danmarks bedste makeupartister. Hun har arbejdet i branchen i 11 år og elsker sit job, men hvordan ser en arbejdsuge egentlig ud for en makeupartist? Læs med i Anne Staunsagers dagbog, hvor hun fortæller om sit arbejde på optagelserne til tv-programmet Danmarks næste topmodel, har supermodel Kim Noorda i sine hænder, putter krydderier i ansigtet på en mandemodel, og gør Lene Nystrøm fra Aqua klar til koncert.

MANDAG:

I de sidste 5 uger har jeg været med til at lave optagelser til Danmarks næste topmodel, som skal vises på kanal 4 til efteråret. Det har været mega stressende og travlt, men helt fantastisk at opleve de smukke piger blive udfordret og udvikle sig. Vi har været i udlandet og lavet alle mulige spændende foto-shoots. Jeg kom til at holde ret meget af pigerne, så det blev sværere og sværere at sige farvel til dem, efterhånden som de blev sendt hjem. Men sådan er spillets og programmets regler jo, og det var da også nogle skønne piger, der endte i finalen. Glæd jer til at se det.

Så nu skal der ryddes op i alt min makeup. Jeg har ikke haft tid til noget som helst den seneste måned, så jeg skal bruge dagen på at rense pensler, rydde op, og fylde op igen. Jeg må en tur i Magasin og købe lidt ind af alt, hvad jeg mangler, penselrens fra Mac, bodylotion, mineralfoundation fra Youngblood, renseservietter, og hvad jeg ellers kan finde på. Jeg kommer altid i tanke om alt muligt, som jeg slet ikke kan leve uden, når jeg går rundt og kigger i Magasin.

Tirsdag

TIRSDAG

I dag har jeg lavet kreativt madfoto for Wonderfull Copenhagen. Vi havde en skøn herremodel, som skulle dekoreres med alskens mad og krydderier. Da jeg ankom, var der et bord fyldt med mad og krydderier, som stylisten og jeg skulle bruge så meget af som muligt på modellen. Jeg startede med at binde modellens dreadlocks op i en stor hestehale, da vi tænkte, det kunne være sjovt med en eksplosion af chilier på hovedet. Derefter freestylede vi lidt og satte lime, chili, stjerneanis, bær og så videre fast med ståltråd og hårnåle, pillede af og satte på. Jeg prøvede at gøre makeuppen lidt indianer/stamme-agtig, men jeg skulle også helst bruge madvarer som makeup, så jeg endte med at drysse gul gurkemaje på hans ansigt som en maske. Stine Heilmann, som var fotograf på projektet, tog en masse billeder undervejs, mens vi fyldte mere og mere på af diverse madvarer. Jeg er spændt på at se resultatet, som kommer på busser og rundt omkring i København til august.

Onsdag

ONSDAG

I dag skal jeg lave Vero Moda-kampagne. Supermodellen Kim Noorda er fløjet ind fra New York dagen inden, så hun er lidt jetlagged, men klarer opgaven rigtig flot og professionelt. Vi starter med makeuppen sidst på dagen, da vi først skal tage billeder, når det er blevet mørkt. Vi aftaler, at makeuppen gerne må være lidt dramatisk, fordi tøjet er mørkt og til aftenbrug. Jeg beslutter mig for at blande flere forskellige nuancer af grøn, så jeg kan finde den helt rigtige farve, som klæder Kim Noorda bedst. Vi ender med smukke grønlige smokey eyes. Hun ser fantastisk ud. Fotografen Henrik Bülow skyder digitale billeder, som kommer frem på en computerskærm, så kan alle følge med og se billederne med det samme og finde ud af, om det er det helt rigtige billede, hvor alt fungerer. Er fotoet skarpt og smukt, sidder tøjet som det skal, ser modellens ansigtsudtryk og posering godt ud, er håret og makeuppen perfekt? Resultatet blev utroligt smukt med skumringen og nattehimlen som baggrund.

Den smukke supermodel Kim Noorda klarer det godt, men sidst på natten er vi alle ved at være godt trætte. Vi slutter natten af med nogle superflotte billeder, så kan alle gå hjem på hovedet i seng, glade og tilfredse.

Torsdag

TORSDAG

I nat var jeg jo på natoptagelser, så i dag har jeg sovet længe. Min eftermiddag går med, at jeg er til et pressemøde med Rudolph Care på hotel Axel Guldsmeden på Vesterbro i København. Rudolph Care lancerer et nyt produkt - en kropsolie - i deres superlækre økologiske linje. Det er en rigtig hyggelig eftermiddag sammen med en masse kolleger, der alle er mødt op for at blive introduceret til det helt nye produkt. Vi får serveret lækker mad og sunde drikke med en blanding af rødbede og ingefær og det brasilianske acai-bær, som alle Rudolph Care-produkterne indeholder, og så er der en helt fantastisk kage, som jeg bare må have opskriften på. Master Fatman spiller brasilianske rytmer fra dj-pulten, og vi lytter og snakker. Alle er meget begejstrede for det nye produkt, der dufter så delikat og giver den blødeste hud. Jeg kan bare sige: Prøv den. Den er fantastisk.

Olien skal jeg helt sikkert have med, næste gang jeg skal lave en undertøjs-fotoskydning, så modellerne kan få kroppen smurt ind, og huden kan se flot, glansfuld og glødende ud.

Fredag

FREDAG

I aften skal Aqua spille koncert, og jeg skal gøre Lene klar inden. Vi har aftalt at mødes hos hårartisten og hattemageren Søren Bach, hvor Lene skal have sat hår først. Bagefter kører vi hjem til hende i Birkerød og hygger lidt med ungerne, inden vi starter med at lægge makeup. Looket på Lene bestemmer vi fra gang til gang. Jeg er altid med, når Aqua spiller koncert, så jeg ved, hvad hun kan lide og ikke lide af makeup, styling og så videre. Denne gang vælger vi mørkegrønne smokey eyes, som klæder hende rigtig godt. Og til første outfit skal hun have en maske over øjnene, så vi laver røde læber, som jeg senere skal fjerne igen til et andet kostume.

Klokken 21 kører vi mod Bella Center, hvor koncerten skal foregå. Jeg hjælper Lene med at hænge hendes kostumer op, og vi beslutter, hvilke outfits hun skal skifte til undervejs. Hun har altid tre tøjskift under koncerten, som er helt vildt presset i tid, men det lykkes altid at få hende på scenen i tide.

Under koncerten står jeg på siden af scenen og holder øje med, at Lene er ok. Vi kommunikerer via lydmanden, hvis noget skal rettes eller lignende. Og så spæner hun ud flere gange under koncerten og skifter tøj i et lille telt, der er vores skifterum, og som vi altid har med. Hver gang er det lige på et hængende hår, at vi når det, for vi skal huske microport, microfon, gemme ledninger og snøre støvler. Meget stressende, men vildt sjovt, og adrenalinen kører for fuld hammer.

Da koncerten er slut, fejrer vi alle sammen, at det er gået super godt. Jeg går hjem med tanken om, at jeg er så heldig at have sådan et fedt job. Sådan tænker jeg ofte. Jeg føler mig meget privilegeret over, at jeg kan leve af at gøre det, jeg elsker, nemlig at lægge makeup og gøre folk endnu smukkere. Jeg kommer på en masse rejser med mine jobs og får nye oplevelser med på vejen hver dag. Det er til tider også rimelig hårdt at være freelance, fordi man aldrig kan vide, hvornår de travle og stille perioder kommer og går, men jeg tror simpelthen ikke, jeg kunne lave andet, og jeg har da også været makeupartist i de sidste 11 år. Jeg ELSKER mit job.

Anne Staunsager har sammensat sine yndlingsprodukter i en goodiebag, som du kan vinde. Klik her, og deltag i konkurrencen.