© Anna Stokland

Makeupartist Lisa Eldridge: Denne fejl begår flest kvinder, når de påfører mascara

Ifølge den verdenskendte makeupartist begår næsten alle denne ærgerlige fejl, som faktisk giver kortere vipper. Se her, hvordan du i stedet bør påføre din mascara.

Med klienter som Kate Moss, Kim Kardashian og Alexa Chung taler makeupartist og Global Creative Director for Lancôme Lisa Eldridges evner for sig selv. Hun er en af verdens dygtigste makeupartister, selverklæret makeupnørd, og måske også et af de varmeste mennesker i verden at dømme ud fra hendes makeupvideoer på YouTube, hvor hun giver gode tips videre på en let og forståelig måde.

Få Lisa Eldridges bedste tips til at lægge en flot mascara – og den ene fejl, du nok vil holde op med at begå, efter at have læst med her.

Hvad er den mest udbredte fejl, som du ser folk begå, når de påfører mascara?

“Det er helt sikkert, at folk udelukkende påfører mascara på den yderste del af de øvre vipper. Altså fra midten af vippen og ud til spidsen. Det er frustrerende at se, at folk ikke få lagt mascaraen helt ned til vipperødderne. Hele pointen med en mascara er, at den skal indramme øjnene, og lægger du den mørke mascara helt ned til rødderne, vil den også næsten udgøre det for en eyeliner. Derfor er det lidt en forspildt mulighed, når du ikke lige bruger de ekstra sekunder på at få mascarabørsten helt ned til rødderne.

Når jeg ser folk, der kun påfører mascara på den sidste halvdel af vipperne, plejer jeg altid at sige: Gør det langsommere. Start med at bevæge børsten helt ned til rødderne, og massér den ind med zig zag-bevægelser i et lille øjeblik, inden du kan begynde at føre børsten hele vejen ud til længderne. På den måde vil du få meget mere effekt fra din mascara og undgår også klumper i længderne, fordi du ikke behøver at påføre så meget produkt i vippespidserne takket være den definerede vippekant."

Man hører ofte, at det skulle give illusionen af større øjne, hvis man undlader at bruge mascara på de nederste vipper. Hvad råder du til?

“Jeg kan personligt godt lide at bruge mascara på mine nederste vipper, fordi jeg synes, det passer til mig og gør mine øjne større. Men omvendt kender jeg også en masse mennesker, som ser virkelig godt ud uden mascara på de nederste vipper. Min tommelfingerregel er derfor, at hvis du allerede har naturligt markante vipper langs den nedre vippekant, behøver du ikke at lægge mascara her."

Hvad søger du i en god mascara? Har du en tjekliste, den skal opfylde?

“For mig som privatperson og ikke makeupartist kan jeg godt lide at have flere forskellige slags mascaraer. Lige nu er jeg for eksempel i gang med at prøve at få stærkere øjenvipper, fordi de er blevet lidt tyndslidte. Derfor jeg bruger et vippeserum om aftenen og så Lancômes nye Le 8 Hypnôse-mascara om dagen, fordi den også plejer vipperne og er nem at få af. Men skulle jeg for eksempel på badeferie, ville jeg selvfølgelig vælge en stor, fed, vandfast mascara.

Generelt ser jeg mange med tynde, lige øjenvipper, ligesom jeg selv har, så jeg siger på ingen måde, at det er en dårlig ting at række ud efter den største fede mascarabørste, fordi de vil have voluminøse øjenvipper. Men efter min mening kan de større mascaraer være lidt for tunge til mine små stakkels vipper. Derfor kan jeg bedre lide de lettere mascaraer, fordi de ikke tynger mine vipper og heller ikke gør vipperne for tunge til at holde på den bue, jeg forinden har skabt med min vippebukker. Så jeg føler også, at dit valg af mascara bør afhænge af dine naturlige vippers tilstand."