lisa eldridge
© Anna Stokland

Makeupartisten: Dette simple tip forvandler dagsmakeup til aftenlook på et minut

Ifølge den verdenskendte makeupartist Lisa Eldridge bør du aldrig genpåføre mascara på din daggamle øjenmakeup, men i stedet gøre dette, næste gang du skal direkte fra kontoret til fest.

Med klienter som Kate Moss, Kim Kardashian og Alexa Chung taler makeupartist og Global Creative Director for Lancôme Lisa Eldridges evner for sig selv. Hun er en af verdens dygtigste makeupartister, selverklæret makeupnørd, og måske også et af de varmeste mennesker i verden at dømme ud fra hendes makeupvideoer, hvor hun giver gode tips videre på en let og forståelig måde.

Skønhedsredaktør Marie Alkestrup har netop været så heldig at møde makeupguruen over en zoom-forbindelse til London i forbindelse med lanceringen af Lancômes nye mascara Le 8 Hypnôse, og her får du Lisa Eldridge bedste tip til, hvordan du på få minutter opgraderer dagsmakeuppen til et festligt aftenlook uden at ende med klumpede vipper.

Har du et godt råd til, hvordan man kan opfriske øjenmakeuppen, hvis man har påført mascara fra morgenstunden og skal direkte videre til fest fra kontoret?
“Det afhænger af din mascara. Med nogle mascaraer kan du bare ikke gå tilbage og genpåføre, for når mascaraen tørrer, bliver vipperne helt hårde. Den slags mascaraer ser godt ud efter de første lag og i løbet af dagen, men hvis du forsøger at påføre mere mascara et par timer senere, ender du med klumpede, stive vipper. Med Lancômes nye mascara Hypnose Le 8 kan du faktisk godt påføre mascara flere gange i løbet af dagen, hvilket jeg også selv har gjort i dag. Den er nemlig blød, fordi den er uden voks, og det giver en mere blød tekstur, som ikke tørrer ind og bliver crunchy.”

Hvad gør man, hvis man har en mascara på, som ikke tåler at blive genpåført, og man vil have mere effektfuld makeup uden at ende med klumpede vipper?
“Har du en mascara på, hvor det ikke kan lade sig gøre at genpåføre, ville jeg i stedet tilføje endnu mere øjenskygge eller en eyeliner. Det gør jeg selv ret tit, når makeuppen hurtigt skal opgraderes til et aftenlook. Det gjorde jeg for eksempel med Bafta-prisuddelingen, hvor jeg selv skulle deltage, men også lægge makeup på to klienter inden. Så lagde jeg halvdelen af makeuppen et par timer inden eventet, og færdiggjorde så makeuppen lige inden eventet ved at lægge en eyeliner, hvor jeg lagde en lidt større eyelinervinge. Denne simple, lille tilføjelse gjorde, at makeuppen pludseligt så ud af meget mere og lignede et fuldt aftenlook.”