Makeuplook inspireret af skandinaviske kvinder hitter på TikTok

Trenden, der er som skabt til danske kvinder, har flere end 130 millioner visninger på TikTok og ser ikke ud til at forsvinde foreløbigt – tværtimod.

I Skandinavien og særligt i Danmark har vi længe været kendt for vores naturlige og simple tilgang til makeup: Et såkaldt 'no makeup makeup look', som vi mere eller mindre officielt kan tage æren for at have udbredt til for eksempel USA, hvor man pludseligt fik øjnene op den skandinaviske æstetik – både indenfor makeup og hår. Og en ekstremt populær makeuptrend på TikTok er nu igen beviset på, at danske kvinders makeuprutiner har taget udlandet med storm.

Clean look ...

... eller 'clean girl makeup' er navnet på de hashtags, som henholdvis har 130 millioner og 141 millioner visninger på TikTok, og bag dem finder du videoer, der alle viser det samme look: Nemlig et, hvor håret er sat i en simpel knold, alt imens makeuppen er diskret og næsten ikke-eksisterende, præcis som mange danske kvinder har praktiseret brugen af makeup i årevis. Nu ses clean looket på både Kendall Jenner og Hailey Bieber, og looket handler, som navnet måske afslører, om en æstetik, hvor du gerne skal se velplejet, men fuldstændigt naturlig ud med kun antydningen af makeup.

Det vil sige, at der først skal lægges en god base med lækker fugtighedscreme, og derefter skal der bruges nogle få, men effektfulde makeupprodukter. Nedenfor viser skønhedsredaktør Marie Alkestrup, hvordan hun skaber sit clean look.

Sådan lægger du makeuppen

Læg en anelse concealer under for eksempelvis øjne, ved næsefløjene, måske en anelse ved mundvigene og mellem brynene for at friske op på en diskret måde.

Dernæst kan duppe en anelse blush på kinderne og rede brynene opad med gel.

Buk øjenvipperne med en øjenvippebukker, og giv dem en anelse mascara, da clean look ikke er et fuldstændigt makeupfrit-look, som det der herskede i Danmark for et par år tilbage, hvor brugen af mascara blev næsten udryddet. Med clean look må man godt kun se, at der er brugt makeup, så længe det bare er meget diskret og er med til at fremhæve dine ansigtstræk frem for at overskygge dem.

Sådan sætter du håret

Prikken over i'et er stylingen af håret, der som før nævnt skal samles i en knold, gerne sat lavt i nakken og delt i en midterskilning. For at opnå det rette velfriserede udtryk, skal eventuelle strithår omhyggeligt lægges ned med enten en gennemsigtig browgel, hårgele på en lille børste eller for eksempel hårlak på en makeuppensel, som nemt kan bruges til at lægge alle hårets afstikkere tæt ind til hovedet.

Og voila – med disse få greb er du nu med på et af internettets mest populære skønhedsfænomener.