Color correcting er den nye makeup, som giver perfekt hud
© Wenn.com

Ny makeuptrend giver perfekt hud

Lær at sminke dig til perfekt hud uden mørke rande og røde urenheder med en nem og budgetvenlig trend, som er blevet et hit hos alverdens kvinder

Du har måske set billeder på Instagram af piger med både blå, grønne og gule streger i ansigtet, og undret dig over, hvad det dog skulle være godt for?

Selvom det ser fjollet ud, findes der en god grund til, at mange kvinder er begyndt at eksperimentere med farvede makeupplamager. Det skyldes nemlig en ny makeuptrend, som går under navnet color correcting.

Trenden omhandler, hvordan du ved hjælp af forskellige farver kan snyde dig til illusionen af perfekt hud. Color correcting er ikke bare en effektiv makeupteknik, men bliver også en af 2017’s mest populære makeuptendenser, og flere makeupbrands har derfor lanceret budgetvenlige farvepaletter til formålet.

Psst ... Sådan fjerner du alle slags makeuppletter fra dit tøj

Sådan virker det

Som navnet måske afslører, kan du ved brug af forskellige farver korrigere uønskede farveforskelle i ansigtet. Har du eksempelvis problemer med mørke rande under øjnene, som giver sig til udtryk i mørkelilla plamager, kan du neutralisere de blå undertoner ved at lægge en gul farve.

Når det gælder de irriterende røde farver, som mange har omkring næsefløjene eller på betændte urenheder, kan de neutraliseres ved at bruge en grøn makeup. Ligeledes kan genstridige, mørke pigmenterpletter blive skjult med lyserød, og har du problemer med en trist teint, har de fleste color correcting-paletter også en farve, der vil løse dette problem.

Billedet ovenfor viser et mere ekstremt tilfælde af brugen af color correcting, men du kan nøjes med at bruge en anelse korrigerende farve på dine problemområder, hvilket vil gøre det meget lettere at sminke dig til perfekt hud.

Sådan gør du

For at du ikke skal ende op med grønne og gule plamager i ansigtet, er det vigtigt, at du lægger din color correcting og derefter dækker den med concealer. Color correcting er som sagt et redskab, der bruges til at neutralisere farver, og derefter skal concealeren bruges til at skjule color correcteren, hvilket vil give det perfekte resultat.

De fleste råder til, at du skal lægge din color corrector inden både foundation og concealer, men hvis du kun har tænkt dig at dække nogle små områder, såsom urenheder eller pigmentpletter, kan du nøjes med at lægge din color correcting efter din foundation, men altid før brug af concealer.

3c palette i color correcting concealer, Nyx hos Matas.dk 110 kr. // Colour Corrector palette, Sleek Makeup 85 kr. (Fohandles hos Sephora)

MERE FRA COSTUME